Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA'nın merkez Nilüfer ilçesinde Uluabat Gölü üzerindeki yarımadada kurulu bulunan Gölyazı Mahallesi çevresinde saltanat kayıklarıyla düzenlenen turlar, ilgi görüyor.

        Merkez Nilüfer ilçesinde Uluabat Gölü üzerindeki yarımada üzerine kurulu Gölyazı Mahallesi'ne vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. Çekilen filmler ve dizilerle sık sık gündeme gelen mahalleyi, çevre illerden gelen çok sayıda yerli turist de ziyaret ediyor. Yarımadanın çevresinde düzenlenen tekne turlarıyla vatandaşlar, yarımadanın muhteşem güzelliği, görme fırsatı buluyor. Vatandaşlar, turlarla nilüfer çiçeklerinin de bulunduğu sazlık alanları de gezebiliyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi, 3 saltanat kayığıyla gölde vatandaşlara tur hizmeti veriyor. 

        TURLARA YOĞUN İLGİ

        Gölyazı'nın tanıtımına ve turizmine katkı sağlamak amacıyla 40 kişi tarafından kurulan Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin Başkanı Atilla Yılmaz, "Hafta sonları Bursa ve çevre illerden gelen vatandaşların yoğunluğu nedeniyle 25, hafta içi ise 10'a yakın tur düzenliyoruz. Yaklaşık 30 dakika süren turda Gölyazı'nın çevresini dolaşıyoruz. Çoğunluk nilüfer çiçeklerinin bulunduğu sazlık alanları da görmek istediği için sazlıklara da sefer yapıyoruz. Vatandaşlar bu turlardan çok memnun ayrılıyor" dedi.

        Gölyazı'yı gezip görmek için gelen vatandaşlar ise turlardan oldukça memnun. Arkadaşları ile birlikte adayı gezmeye gelen Tülay Ünlü, "Benim Galyazı'ya ikinci gelişim, ancak ilkinde tekne gezisi yapmamıştım. Hakikaten güzel bir tur oldu. Gölyazı'nın etrafını dolaştık, nilüfer çiçeklerini gördük. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

        Gölyazı'da tekne turu yapmak için saltanat kayığına binmek isteyenler kişi başı 10 lira ödüyor. Normal tekneleri kiralamak isteyenler ise 30 lira ödemek zorunda kalıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa