Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'da ‘Yeni Nesil Kompozit Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kuruldu. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) yapılan başvurunun kabul edilmesi sonrası yeni araştırma merkezinin kurulmasıyla ilgili karar 22 Nisan 2018 tarihli ve 30399 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

        Yeni Nesil Kompozit Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi (YENEKOM) bünyesinde gerçekleştirilecek yatırım ve araştırmalarla ülkemizde üretilen teknolojik ürünlerde ihtiyaç duyulan yeni nesil ileri mühendislik malzemelerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi amaçlanıyor. YENEKOM çatısı altında gerçekleştirilecek üniversite sanayi işbirliği kapsamındaki ulusal ve uluslararası araştırma projeleri ile geliştirilecek katma değeri yüksek yeni nesil kompozit malzemeler çeşitli üretim sektörlerinin ihtiyacını karşılarken dünya ile rekabet edebilme gücümüzü arttırarak ülkemizin yararına da teknolojik ve ekonomik katkılar sağlayacak.

        Merkezin amacı yüksek nitelikli araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmek ve başta otomotiv, savunma, havacılık, tekstil, ve mobilya sanayilerinde kullanılmakta olan yeni nesil kompozit malzemelerin geliştirilmesi, üretimi ve testanaliz hizmetlerinin paydaşlara etkin bir şekilde sunularak ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlanması.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa