Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye asla geriye dönmeyecek. Bu millet Türkiye'yi asla geriye götürmeyecek, daima hedef ilerisi olacak ve Türkiye kanatlanmaya, uçmaya devam edecek." dedi.

        Çavuşoğlu, Büyükorhan ilçesindeki Şehit Zeki Uğur Kapalı Pazar Alanı'nda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da Türkiye için yeni bir kapı aralanacağını söyledi.

        Türkiye'nin son 16 yılda neredeyse 4 kat büyüdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Her alanda gelişmeler yaşandı ama Türkiye ne yaptıysa 11 bin dolarlık kişi başına düşen milli gelir sınırını bir türlü aşamadı. Türkiye yüksek orta gelir seviyesine ulaştı ama ondan ötesine kendisini taşıyamadı. Niye? İşte bu parlamenter sistemin beraberinde getirdiği siyasi istikrarsızlık ve güven bunalımı, Türkiye'nin girmiş olduğu türbülanslar nedeniyle bu oldu." ifadelerini kullandı.

        Çavuşoğlu, Türkiye'de 1950 yılından itibaren çok partili siyasi yaşama geçildiğini, birden fazla siyasi partinin milletin terazisine çıktığını dile getirerek, "Maalesef Türkiye'de milletin seçtikleri, ne yazık ki milletin talep ve istekleri doğrultusunda bazen isteseler de gerçekleştiremediler. Bazıları da şapkalarını koltuğunun altına alarak orayı terk ederek gitti." diye konuştu.

        Türkiye'nin 24 Haziran'dan itibaren tamamen vesayetten arındırılacağını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

        "Güçlü Türkiye hedeflerine kilitlenmiş cumhurbaşkanlığı sistemiyle yol almaya başlayacağız. Bugün geldiğimiz noktada bu hükümet etme sistemine en hazırlıklı parti AK Parti'dir. En hazırlıklı olan lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Televizyonlarda birilerinin çıkıp sizlere birtakım vaatlerde bulunduğunu görüyorsunuz. Bugün Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi bir tarafa koyacak olursak bizden oy istemek için huzurumuza gelen diğer siyasi partilerin ve liderlerin cumhurbaşkanı adaylarının yegane bir vaadi var; Türkiye'yi yeniden eskiye döndürmek."

        Çavuşoğlu, Türkiye'nin parlamenter sistem nedeniyle patinaj yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Bunların hepsini bir tarafa koyacak yeni hükümet etme modelini hayata geçirecek sistem ortada dururken geriye dönmek gibi bir vaatle karşımıza çıkıyorlar. Türkiye asla geriye dönmeyecek. Bu millet Türkiye'yi asla geriye götürmeyecek, daima hedef ilerisi olacak ve Türkiye kanatlanmaya, uçmaya devam edecek. Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin Türkiye'ye ilişkin bir vizyon koymak yerine tek dertleri var. Kimlerle ne şekilde ortaklıklar yaptıklarını belli olduğunu biliyoruz zaten. Cumhurbaşkanımızı 'Nasıl bu devlet idaresinden uzaklaştırabiliriz de ondan kurtulabiliriz.' dertleri var. Türkiye'yi yönetmek, milletin refahını yükseltmek, standartlarını geliştirmek gibi bir dert mevzu bahis değil."

        - "Türkiye büyük devlettir"

        Siyasetin millet, vatan ve ülkeyi kalkındırmak için yapıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Siyaset kişiler üzerinden, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de gerekirse Türkiye batsın.' diyenlerin yapacağı iş olmaktan çıkmıştır. Türkiye büyük devlettir. Bölgesinde ve küresel anlamda rol sahibidir." dedi.

        Çavuşoğlu, Türkiye'nin sadece 780 bin kilometrekarelik kara parçasından ibaret bir vatan toprağı olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Türkiye'ye başını dönmüş, ondan bir yardım bekleyen, onun iyiliğini isteyen ona güven duyan bir ümmet vardır artık. Afrika'nın içlerinden tutun da Orta Asya'nın steplerine kadar Türkiye'nin iyi olmasını, Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin başında olmasını, ola ki başlarına bir iş geldiğinde adaletle, hakkaniyetle ve insafla onlara 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek sahip çıkmasını bekliyorlar artık Türkiye'den. Türkiye inşallah 24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti çoğunluğuyla Mecliste olmak üzere dünyaya, adaletsizlikler, insafsızlıklar karşısında hakkaniyetle mağdurların yanında durarak, 'Dünya beşten büyüktür.' demenin kurumsal altyapısını oluşturacak. Yerli ve milli dış politikasını daha tahkim edecek. Bölgesinde güçlü olacak. Türkiye'ye göz dikenlere asla ama asla fırsat vermeyecek."

        İftar programına, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa