Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bu kalp unutmaz

        Kütahya'da yaşayan 16 yaşındaki Eren Turgut 1 yıl önce rahatsızlanarak ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Eren, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı ve takılan yapay kalple yaşamaya başladı. Ancak Eren’in vücudu yapay kalbi taşıyamadı. Yoğun bakımda bulunan Eren için doktorlar, ailesi ve yakınları seferber oldu. Eren, Türkiye genelinde kalp nakli bekleyen hastalar arasında acil kodu ile birinci sırada beklerken ailesi de beyin ölümü gerçekleştiği halde organlarını bağışlamayanonlarca ailenin kararını değiştirip, bağış yapması için dua etti.

        Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; organ bağışıyla kalp bulunması için Eren’in ailesi sosyal medyadan, nakil beklediklerini, herkesin organ bağışında bulunması için çağrı yaptı. ‘Eren Acil Kalp Bekliyor’ başlığı ile sosyal medyaya konulan fotoğraf ve yazı kısa sürede 6 milyon kişiye ulaştı.

        REKLAM

        Yaklaşık 4.5 aydır bekleyen Eren’e önceki gün Tire’de kazada hayatını kaybeden gencin kalbinakledildi. Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda kalan Eren’in zaman zaman nefes almakta zorlandığı ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        6 MİLYONA ULAŞTI

        Aylardır beklediği nakille sağlığına kavuşan Eren, “Organları bağışlayan aileye teşekkür ederim. Bir bağışçı sayesinde sağlığıma kavuştum. Hastaneden çıktığım zaman bağış yapan aileyi ziyaret edeceğim” dedi. Eren’in teyzesi İnci Bacacı da, “Sosyal medyada organ bağışı için 6 milyon insana ulaştık. Birilerinin kalbine dokunup, bağış yaptırdıysak ne mutlu. Organları bağışlayan ailenin kalbine sağlık” ifadesini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa