Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bolu'da aç ve susuz zincirlenerek ölüme terk edilen köpek görenlerin yüreklerini sızlatıyor

        Bolu'nun Milli Parklar sınırlarında olan Yenicepınar Köyü'nde gerçekleşen olayı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen ve görüntüleri Haberturk.com Whatsapp İhbar Hattı'na gönderen Mehtap Ünal, köpeğin zincirlenerek, aç ve susuz bir şekilde ölüme terk edildiğini söyledi.

        "LAĞIMIN HEMEN YANINDA KISACIK BİR İPLE KAZIĞA BAĞLI, AYAKLARI BİTKİNLİKTEN HAREKET EDEMİYOR VE GÖZÜNÜN KENARINDA KURTÇUKLAR VARDI. HAVLAYAMIYORDU, SADECE GÖZLERİMİN İÇİNE BAKIYORDU"

        Köpeğin dişi olduğunu söyleyen Ünal, “Sevgililer Günü'nü kutlamak için Bolu Abant'ta gidiyorduk. Yanlış bir yola girdik. Yoldan geçerken bana çaresizce bakan bir köpek gördüm. O an durumu idrak edemedim için arabadan inmedim. Kalacağımız otele gittik. İçimde bir sıkıntı oluştu. Sabaha kadar uyuyamadım. Bir gün sonra yanıma mama ve su alarak o köyü tekrar bulmaya çalıştım. Arabadan inip köpeğe yaklaştığımda gözlerime inanamadım. Çukur gibi bir yerden akan lağımın hemen yanında, kıpırdamakta zorluk çekeceği kadar kısacık bir iple kazığa bağlandığını gördüm. Şiddetli bir lağım kokusu vardı, yerler balçık içerisindeydi. Biraz daha yaklaşşınca hayvanın ayaklarının bitkinlikten hareket etmediğini fark ettim. Gözünün kenarında da kurtçuklar vardı. Arka bacakları tamamen yara bere içerisindeydi. Havlayamıyordu sadece gözlerimin içine bakıyordu. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Arabadan mamayı aldım. Poşeti görünce yalvarır gibi bakmaya başladı. Korkunç bir ağrı çöktü içime. Hiç nefes almadan bir torba mama yedi. Beş şişe şaşal su vardı arabada. Onu da getirdim. Hepsini içti. Gözlerime inanamadım o an” dedi.

        “GÜLEREK, 'NE OLDU?' DİYE SORDU”

        Hayatımın travrasını yaşadım diyen Ünal, “Köpeği besledikten sonra biraz kendime geldim. Etrafta birkaç ev olduğunu fark ettim. Kapılarını çaldım, açan olmadı. Biraz bekledim, tesadüfen bir kadın dışarı çıktı. Gülerek, 'Ne oldu?' diye sordu. Köpeğin sahibini olup, olmadığını sordum. Umursamaz bir tavırla yan komşu olduğunu söyledi. Köpeğin neden bu halde olduğunu sorduğumda, yine umursamaz bir tavırla, 'Birkaç yıl önce kocası öldü, bakmıyor işte' dedi. Gayet umursamaz bir tavır içerisindeydi. Orada bir canlının silüeti vardı. İnsan olması gerekmiyor” dedi.

        REKLAM

        'SİZ ALIN, BAKIMINI YAPIN, BİZ SAHİPLENDİRİRİZ' İDDİASI...

        Köpeğin durumunu ihbar etmek üzere Bolu Belediyesi'ni aradığını söyleyen Mehtap Ünal, “Köpeğin sahibi varsa, alamayız dediler. İnanamadım. Durumu tekrar anlatmaya çalıştım. Yaraları olduğunu ve ölüme terk edildiğini söyledim. Birini yönlendireceklerini söylediler ancak herhnagi bir geri dönüş olmadı. Çektiğim fotoğrafları ve videoyu hayvan hakalrını koruyan bir Whatsapp grubuna gönderdim. Onlarda Bolu Belediyesini aramışlar. Belediye yetkilileri, 'Siz alın, bakımını yapın. Biz sahiplendiririz' demişler. Böyle bir açıklama olabilir mi? Köpeği alıp, kendimle İstanbul'a götüreceğim.

        Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri ise,Yenicepınar Köyü'nün Milli Parklar sınırlarında olması nedeniyle 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince ‘hayvan hakları ihlali’ olup olmadığının tespitinin yapılması amacıyla Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü’ne konuya ilişkin bilgi verildiği belirtildi. Ayrıca, Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan bir yetkilinin olay yerine gittiği fakat yaptığı incelemede ihbarda bahsi geçen köpeğin bulunamadığı belirtildi.

        Bolu Belediyesi'nin Haberturk.com'a yaptığı yazılı açıklaması şöyle;

        “15.02.2018 tarih ve 188357 başvuru numarası ile Belediyemize müracaatta bulunan Mehtap Ünal isimli vatandaşımız, “Yenicepınar Köyü’nde sahibi tarafından kısa bir iple kapı önüne bağlanmış, bakımsız, aç bırakılmış bir köpek olduğunu, bu köpeğin sahibinden alınması” talebinde bulunmuştur. İhbarda bahsi geçen köyün Belediyemiz sınırları dışında olması ve Milli Parklar sınırlarında bulunması nedeniyle 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince ‘hayvan hakları ihlali’ olup olmadığının tespitinin yapılması amacıyla Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü’ne konuya ilişkin bilgi verilmiştir. Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından da hassasiyetle konu takip edilmiş ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü’nden bir görevli ile birlikte Mehtap Ünal’ın şikayet başvurusunda belirtilen bölgede inceleme yapılmıştır. Ekiplerimiz, bağlı bulunan ve ‘pitbull melezi’ olduğu tespit edilen bir köpeği fotoğraflayarak tutanak altına almış, Belediyemize ait Hayvan Hastanesi’ne götürerek müşahede altına alınmıştır. Ancak şikayete konu olan adreste, haberturk.com’da konuyla ilgili yayınlanan haberde görseli yer alan köpekle ilgili herhangi bir bulguya veya bilgiye ulaşılamamıştır. Konu Yenicepınar Köyü’nden sorumlu Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü’nün takibindedir. Bolu Belediyesi hem bölgenin en modern, en büyük hayvan barınağı hem de hayvan hastanesi ile tüm canlara karşı büyük bir duyarlılıkla sorumluluğu dahilinde özveri ile hizmet vermeye devam etmektedir.

        Konuyla ilgili farklı algılama, yorum ve değerlendirmeler oluşmaması açısından gerçekleri bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla…”

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa