Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat "Bogaz Müzesi" Sarıyer'e açılıyor

        Sarıyer Belediyesi İstanbul Boğazı’nı her yönüyle tanıtacak bir müze kurmak üzere çalışmalara başladı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, kuruluş çalışmaları süren müze ile sadece Türkiye’de değil, insanlık tarihinde belirleyici bir rol oynayan bu coğrafi oluşumun farklı disiplinlerin dilinden tanıtılması hedefleniyor.

        Sarıyer Belediyesi’nin yeni hizmet binasının üçüncü blokunda hayata geçirilecek müzede, konukları ilk olarak sinevizyon salonu karşılayacak.

        Antik çağlarda Poseidon ile Zeus tarafından korunduğuna inanılan İstanbul Boğazı, binlerce yıla dayanan oluşumundan bugüne kutsal kitaplar ve efsanelere konu oldu, insanlık tarihinin en önemli olaylarına tanıklık etti. İstanbul Boğazı’nın 7 bin 500 yıl önce ortaya çıkan zikzaklı topoğrafyası, farklı medeniyetlere de ev sahipliği yaptı.

        REKLAM

        Boğaz suları ve vapur simülatörleri

        Ziyaretçiler burada son buzul çağının ardından deniz seviyesinin yükselmesiyle Ege Denizi’nin sularının Karadeniz’e doğru akmaya başlamasının öyküsünü, efsaneler eşliğinde uzmanlarından dinleyecek. Yaklaşık bir buçuk yıl içinde hayata geçmesi planlanan müzede, tıpkı Boğaz’da olduğu gibi farklı yoğunluktaki iki sıvının birbirine karışmadan nasıl ters yönlerde hareket ettiği, kurulacak simülatörle ziyaretçilere anlatılacak.

        İstanbul’un simgesi vapurlar için kurulacak bir başka simülatörde ise ziyaretçiler kendilerini Boğaz’da yolculuk yapan bir kaptan gibi hissedebilecek. İstanbul Boğazı’nın bitkilerinin, herbaryum tekniğiyle ziyaretçilere tanıtılacağı müzede, kentin vazgeçilmezi kuşlar için de bir bölüm ayrılacak.

        Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Burası dünyanın en önemli müzelerinden birisi olacak. Sadece denizi ve deniz canlılarını anlatan bir müze olmayacak, tarihe ışık tutacak ” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa