Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı yaklaşık 4 bin nüfuslu Değirmen köyünün içme suyu sıkıntısı sona eriyor.

        Değirmen köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için Güroymak Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Şelale su kaynağından su götürülmesi için belediye olarak alınan karar doğrultusunda içme suyu işi için kazı çalışmalarına başlandı. Yıllardır Değirmen köyünde yaşanan içme suyu sorununun giderilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu köyde yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığını belirterek, "Bunlarda bizim vatandaşımız. Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan şelale su kaynağından, Değirmen köyüne içme suyu verilmesi için karar aldık. Kaymakamlık ve belediyenin imkanlarıyla çalışmaları yapacağız. Bugün burada 4 bin nüfuslu köyümüze içme suyu verilmesi için kazı çalışmalarına başlandı. Yaşanan sıkıntıların ve ihtiyaçların giderilmesi için yapılan bu tarz girişimlerin bölgemizdeki olumsuzlukların giderilmesi ve vatandaşlarımız arasında güven ortamının ve kardeşliğin tesis edilmesine çok ciddi katkılar sunuyor. Yıllardır hasreti çekilen bu ihtiyacın giderilmesi çok önemli vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

        Değirmen köyüne içme suyu götürülmesi için kazı çalışmalarına başlanmadan önce dualar edildi ve kurban kesilerek kazı çalışması başlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa