Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2123 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenmiş olan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ etkinlikleri tamamlandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2014 yılından itibaren ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında İlköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla kamp etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda, Bitlis İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulundan toplam 32 öğrenci katıldı. İl Müdürlüğüne gelen çocuklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak’ı ziyaret ettiler. Lider çocuklarla sohbet eden Fatih Asak, “Bugün güzel yerler gezerek güzel şeyler öğreneceksiniz, size sürprizlerimiz var. İnşallah kamp sizler için eğlenceli ve faydalı olacaktır. Bizler burada Babanızın annenizin köyde uğraştığı tarım ve hayvancılık konularına onlara destek olmak, çalışmalarında verimlerini arttırmak için çalışıyoruz. Yarın bir gün sizlerde buralarda çalışmak isterseniz Üniversitelerin Ziraat, Gıda ve Veteriner Fakültelerine gitmeniz gerekiyor, buraları şimdiden araştırmanızda fayda var. Kampa katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

        Asak, daha sonra çocuklara çanta, şapka ve tişört hediye etti.

        Kamp kapsamında ilk olarak Bitlis’in Ahlat ilçesinde ki Adabağ Çiftliğine götürülen lider çocuklara tarım ve hayvancılık hakkında bilgi verildi. Ardından fasulye eleme ve paketleme tesisini gezen çocuklara bakliyatların tarladan sofraya geliş aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. Ardından Ahlat Gıda, Tarım ve İlçe Hayvancılık Müdürlüğündeki serada gül yetiştiriciliği hakkında bilgi aktarılırken, Ahlat müzesi ve Abdurrahman Gazi Türbesi gezdirildi.

        Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, eğlenceli vakit geçirdiklerini ve yeni bilgiler edindiklerini ifade eden öğrenciler kendilerine rehberlik eden İl Müdürlüğü personellerine teşekkür ederek etkinliğin devam etmesi temennisinde bulundular. Kamp etkinlikleri kampa katılan öğrencilere katılım belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa