Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin inceleme altında! Endonezya'nın tatil adası Bali'deki yetkililer gözünü sanal paraya dikti - Teknoloji Haberleri

        Endonezya Bankası'nın Bali'deki temsilcilik ofisinin başkanı Causa Iman Karana, 7 Aralık'ta ülkedeki merkez bankasının ödeme sistemlerinde kripto paraların kullanımını yasaklayan bir bildirge yayımlamasının ardından, inceleme başlatıldığını açıkladı. Karana, "Sosyal medyada Bali'nin bitcoin işlemleri için bir cennete dönüştüğünü görmeye başladık." dedi.

        Karana'ya göre, Bali'de bitcoin ödeme hizmetleri sunan ve bunu internet reklamlarıyla duyuran şirketleri incelemek için merkez bankası yetkilileri ve polisler geçen yılın sonunda gizli göreve çıktı.

        Bu görev sonucunda aralarında otomobil kiralama ofisi, otel, seyahat şirketi, kuyumcu dükkanlarının da bulunduğu 44 işyerinin kapatıldığı, hâlen hizmet veren iki kafenin de ortaya çıkartıldı.

        REKLAM

        Bu kafelerden bir tanesinin sadece 0,001 bitcoin üzerindeki işlemleri yaptığını söyleyen Karana, işlemlerin 1,5 saat sürdüğünü ve yaklaşık 0,0005 bitcoin işlem bedeli karşılığında yapıldığını açıkladı.

        Karana, bu tip şirketlerin bitcoin ile işlem faaliyetlerinin durdurulacağını, sadece bu işi yapan kafelerin ise kapatılacağını belirtti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa