Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Trafik Biraz fark öde hem trafik hem kasko sigortası olsun - Sigorta Haberleri

        Aksigorta'nın başlattığı Tamamlayıcı Trafik paketleri, trafik sigortasının karşılamadığı riskleri de karşılamaya başladı.Özellikle trafik sigortası olup kasko yaptırmayan müşterileri hedefleyen Aksigorta Tamamlayıcı Trafik Paketleri, araç yaşı arttıkça artan kasko primlerine karşı, sabit fiyat garantisi ile riskin güvence altına alınabileceği bir alternatif sunuyor. Tamamlayıcı Trafik Paketleri, çarpma, çarpışma veya doğal afet durumlarında trafik sigortasının karşılamadığı, müşterinin kendi aracında oluşan hasarları karşılayarak aracın daha geniş kapsamda güvence altına alınmasına imkan tanıyor. Tamamlayıcı Trafik Paketleri, sadece trafik kademesine ve araç bedeline göre sabit fiyat uygulaması ve tek başına satın alınabilen doğal afet paketini de bünyesinde barındırıyor.

        REKLAM

        ÜÇ AYRI PAKET

        Tamamlayıcı Trafik Paketleri, 3 ayrı paketten oluşuyor. Trafik sigortası olup kaskosu olmayan müşterilere sunulan bu ürün kapsamında; Tamamlayıcı Çarpışma Paketi, Tamamlayıcı Doğal Afet Paketi ve Tamamlayıcı Sorumluluk Paketi bulunuyor.Tamamlayıcı Çarpışma Paketi, trafik sigortasının karşılamadığı, çarpma, çarpışma sonucu müşterinin kendi aracında oluşan hasarı karşılayarak aracın korumasını tamamlıyor. Bu paket belirli bir limite bağlı olmaksızın araç bedeli kadar koruma sağlıyor. Tamamlayıcı Çarpışma Paketi aynı zamanda yol yardım, ikame araç, ferdi kaza ve hukuk koruma, mini onarım ve ücretsiz kara ambulansı gibi ek faydalar da sağlıyor.

        Tamamlayıcı Doğal Afet Paketi, trafik sigortasının karşılamadığı doğal afet sonucu oluşan hasarları karşılayarak aracın korumasını tamamlıyor. Deprem, dolu, sel, su baskını ve fırtınaya karşı araç güvencesi sağlıyor.Tamamlayıcı Sorumluluk Paketi, trafik sigortası limitlerinin yetmediği maddi ve bedeni hasarlarda ek koruma sağlıyor.

        REKLAM

        KASKO SİGORTALILIK ORANI YÜZDE 27

        Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, başta dolu olmak üzere son zamanlarda artan doğal afet risklerine de değinerek Tamamlayıcı Trafik Paketleri’nin bu risklere karşı koruyan sabit primli paketiyle dikkat çekici olduğunu ifade etti.

        Türkiye’de trafiğe kayıtlı 16 milyon otomobil ve kamyonet bulunduğuna dikkat çeken Tezbaşaran, “Sektöre baktığımızda; bu araçların trafik sigortalılık oranı yüzde 87, kasko sigortalılık oranı ise yüzde 27. Kasko sigortalılık oranı özelikle 0-3 yaş aralığındaki araçlarda yüksek iken araç yaşı arttıkça bu oran azalıyor. Pazarda trafik sigortası olup kaskosu olmayan 4 yaş üstü ve değeri 100 bin TL altında olan 7 milyonun üzerinde araç bulunuyor. Aksigorta olarak şirket çalışanlarımızın yer aldığı bir inovasyon platformumuz var. Bu platformumuzun amacı müşteri ihtiyacını anlayıp bu doğrultuda müşteri faydasına ürünler ve hizmetler oluşturmak. Tamamlayıcı Trafik Paketleri için de bu platformumuz ile müşterilerimizi, müşterimiz olmayan araç sahiplerini ve satış kanallarımızı dinledik. Özellikle 4-15 yaş aralığında araca sahip müşteriler yüksek bedelli kasko fiyatları nedeniyle kasko yaptırmaktan kaçınıyor. Zaten trafik sigortasını yaptırdıklarını, kaskonun ek maliyet oluşturduğunu belirtiyorlar. Bir yanda da yalnızca Trafik Sigortası ile trafikte karşılaşılan çarpma, çarpışma durumlarında veya bu aralar sıkça yaşadığımız sel, dolu gibi doğal afet olaylarında kendi aracında oluşan hasarlara karşı tam güvence altına olmadıklarının da farkındalar. İşte Tamamlayıcı Trafik Paketleri tam da bu ihtiyaca yönelik bir çözüm sunuyor. Trafik sigortasının güvence altına aldığı tüm durumlarda müşterilerin kendi araçlarında oluşabilecek hasar riskini de güvence altına alıyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa