Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Bitcoin önce yükseldi sonra çakıldı - Kripto Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kripto para piyasası tarihinin en büyük satın alması gerçekleşiyor. Binance CEO'su CZ en büyük rakipleri arasında olan FTX'i satın almak üzere niyet mektubu imzaladıklarını açıkladı.

        CZ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bu akşamüstü FTX bizden yardım istedi. Önemli bir likidite darlığı var. Kullanıcıları korumak için FTX.com'un tamamını satın almak üzere bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzaladık" ifadelerini kullandı.

        FTX Kurucu ve CEO'su Sam Bankman-Fried ise "Binance ile stratejik bir anlaşma imzaladık. Ekiplerimiz, para çekme yükünü azaltmak için çalışıyor. Bu, likidite sıkıntılarını ortadan kaldıracak ve tüm varlıklar bire bir karşılanacaktır. Binance'in gelmesini istememizin ana nedenlerinden biri de bu" açıklamasında bulundu.

        TARTIŞMA YAŞANMIŞTI

        Binance geçtiğimiz günlerde FTX'in yerel tokeni olan FTT'deki tüm pozisyonunu kapattığını açıklamıştı. 500 milyon doları aşkın bu satış FTX'e yönelik likidite sıkışıklığı yaşadığı yönündeki dedikoduları kuvvetlendirmişti.

         Milyarderler kapıştı kripto paralar çakıldı
        Milyarderler kapıştı kripto paralar çakıldı Haberi Görüntüle

        Sam Bankman-Fried ise dün yaptığı açıklamada herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtmişti. CZ LUNA'dan çıkarttıkları derslerle öncü bir risk yönetimi olarak bu satışı yaptıklarını ifade etmiş, Bankman-Fried ise CZ'yi asılsız dedikodular sebebiyle rakibinin peşine düşmekle suçlamıştı.

        GÜNLÜK 12.5 MİLYAR DOLAR İŞLEM HACMİ

        Binance'in dünya genelinde 30 milyon kullanıcısı bulunuyor. 2021 yılında 7.7 trilyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Bu günlük 21 milyar dolarlık işlem hacmine denk geliyor.

        FTX'in ise 5 milyonu aşkın kullanıcısı ve günlük 12.5 milyar dolarlık işlem hacmi bulunuyor.

        Binance'in rakibini kaç paraya satın aldığı henüz açıklanmadı. FTX son olarak ocak ayında 32 milyar dolarlık değerleme üzerinden yatırım almıştı.

        BITCOIN ÖNCE YÜKSELDİ SONRA ÇAKILDI

        Satın alma açıklamasının ardından FTX üzerindeki endişe bulutlarının dağılması kripto paralarda ilk olarak yükselişe yol açtı. Bitcoin 19.378 dolardan 1 saat içerisinde yaklaşık yüzde 6 yükselerek 20.578 dolara kadar çıktı. Ancak bu yükseliş uuzun soluklu olmadı. Ardından gelen satışlarla TSİ 22.50 itibarıyla 18.240 dolara geriledi. Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 13'ü buldu.

        ETHEREUM YÜZDE 17 DÜŞTÜ

        Satın alma açıklaması sonrası Ethereum da önce 1.500 dolara çıktı, ardından 1.318 dolara geriledi. Ethereum'daki günlük düşüş de yüzde 17'yi buldu.

        FTT ERİDİ

        FTX'in parası FTT ise satın alma haberiyle 14.4 dolardan önce 19.5 dolara çıktı. Ardından yönünü çok sert bir şekilde aşağı çevirdi. TSİ 22.45 itibarıyla FTT günlük yüzde 80'lik düşüşle 4.3 dolara geriledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa