Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Sınavlara hazırlanırken bilemediğin soruyu gönder, çözsünler "öğretmen cepte"

        Üniversitedenarkadaş olanİzmirli matematiköğretmeni EmrahTunç ve Cavit ÇetinÖztürk, özel dersalamayan, kurslara gidemeyen öğrencilereve kendilerinigeliştirmek isteyen öğretmenlerekolaylık sağlamakamacıyla mobil uygulamageliştirdi. Uygulama sayesindeöğrenciler çözemediklerisoruların fotoğraflarınıdiledikleri öğretmene gönderebiliyor.Öğretmenler de

        soruları aşama aşama çözereköğrenciye iletiyor.

        UYGULAMA ÜCRETSİZ

        Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, Türkiye’de bu şekilde hizmetveren ücretsiz ilk ve tekuygulama olan ÖğretmenCepte’nin kurucularıEmrah Tunç veCavit Çetin Öztürk,“Öğrencilerin bir kısmıözel okul, dershaneve özel ders imkânınasahipken, bir kısmıtaşımalı eğitimle okulhayatını sürdürüp sınavlarahazırlanmaya, geleceğineyön vermeye çalışıyor. Eğitimdefırsat eşitliği ilkesinedayanarak tüm öğrencilerinücretsiz yararlanabileceğibir platform oluşturmakistedik” dedi.

        REKLAM

        Uygulama, 3 ay önce ülkeçapında hizmete girdi. İkimatematik öğretmeniylebaşlayan uygulama 3 ayda700’den fazla öğretmenlehizmet ağını geliştirdi. 6 bindenfazla öğrenci üye oldu,öğretmenler tarafından binlercesoru çözüldü. Tunçve Öztürk, “Özellikle mesleğininilk yıllarında olupda ‘tecrübesiz’ olarak görülen, aslında mesleğindeyetkin olan gençöğretmenleruygulama sayesindehızla tanınır halegeliyorlar. Çünkü öğrenciler,öğretmenlerin neredeyaşadıklarını da görebiliyorlar”dedi. Bir ilçede en çoksoru çözen öğretmen, o ilçedekiöğrencilere “HaftanınÖğretmeni” olarak gösteriliyor.Yalnızca öğretmenlerinerişimine açık olan “ÖğretmenlerOdası” adlı ortakmesajlaşma alanında tümöğretmenler fikir alışverişinde bulunabiliyor.

        ÖĞRENCİLER SİSTEME NASIL ULAŞACAK?

        Öğretmen Cepte, Apple Storeve Google Play’den bedelsiz indiriliyor.Öğrenciler ve öğretmenler sistemdeprofil oluşturuyor. Öğrenciler sistem üzerindeseçtikleri bir öğretmene matematikve geometri sorularını iletiyor. Öğretmensoruyu aşama aşama çözüp öğrenciyegönderiyor. Öğrencilerin sorduğu veöğretmenlerin çözdüğü sorular tüm üyelertarafından görülebiliyor. Her öğretmeninhangi ilde olduğu, haftada kaç soruçözdüğü, toplam çözdüğü soru sayısıprofillerinde yer alıyor. Öğrenciler ilk aşamadabir öğretmen seçebiliyor. Her 20soruda bir öğretmene daha sorma hakkıkazanıyorlar ve zaman içerisinde kendi öğretmen kataloglarını oluşturabiliyorlar.Öğrenciler öğretmenlerle bire bir iletişimede geçebiliyor. Öğretmenler,uygulama sayesinde özel ders vermekiçin duyuruda bulunabiliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa