Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir dönem hafız yetişmediği gerekçesiyle eleştirilen Bilecik, Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılmasıyla birlikte meyvelerini toplamaya başladı.

        Yaklaşık 1 buçuk yıl önce faaliyete geçen kursta 13 yaşındaki Vahap Oktan eğitimini tamamlayarak hafız oldu. Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan Oktan, 11 ay gibi kısa sürede hafız olmayı başardı.

        Hafızlık kursunun Bilecik iline kazandırılmasında büyük emek sarf eden Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, ilk hafızın yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 40 öğrencinin kursta eğitimlerine devam ettiğini belirten Müftü Akkuş, kursun ilimize kazandırılması sürecine ilişkin bilgiler verdi. 38 öğrencinin hafızlık eğitimine devam ettiğini bildiren Müftü Akkuş, “Önümüzdeki yıl inşallah 60 öğrenci eğitim alacak. Bu yıl Ramazan ayında bazı camilerimizde ezberden mukabele okuyan öğrencilerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki yıl tüm camilerimizde bu hafızlarımız tarafından mukabeleler okunacak. Osmanlı'nın doğduğu bu topraklarda hafız yetişmesi için attığımız tohum bir çınar gibi büyüyecek inşallah. Bilecik'lilere bir müjde daha vermek istiyorum. Kız yatılı hafızlık Kur'an kursumuzda bu yaz inşallah açılacak” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa