Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyada 16 ülke, Türkiye’de ise 81 ilde ortaklaşa yürütülen “Okumak Yaşamaktır” ETwinning projesi fotoğraf sunum sergisi Bilecik Kozabirlik İlkokulu'nda açıldı.

        Bilecik Kozabirlik İlkokulu çok amaçlı salonda gerçekleşen programa Bilecik Ağır Ceza Reis’i Kamil Kaya, Bilecik Kozabirlik İlkokulu Müdürü Mustafa Candan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Bilecik Kozabirlik İlkokulu Müdürü Mustafa Candan, “ETwinning 2005 yılında Avrupa komisyonunun öğrenme programı kapsamında başlatılmış, iller ve ülkeler arasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek amacıyla oluşturulmuş bir çalışma alanıdır. Türkiye bu topluluğa 2009 yılında katılmıştır. ‘Okumak Yaşamaktır’ Fransa’da bir ilkokul ile ülkemizde Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu’nun kuruculuğunu yaptığı bir ETwinning projesidir. Proje her ilden bir okul temsilci olarak bulunmaktadır. Bilecik ili temsilciliğini de Kozabirlik İlkokulu olarak bizler üstelenmiş bulunmaktayız” dedi.

        “Projemizin amacı, dünya üzerinde kitap okumaya dikkat çekmek”

        Candan, konuşmasının devamında, projelerinin amacının dünya üzerinde kitap okumaya dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, “Bu amaçla proje ortağı olan tüm okullarda 2 buçuk ay süresince eş zamanlı çeşitli etkinlikler yapıldı. Projemizin önemli amaçlarından biri de okuma sevgisi ile illerin doğal, tarihi ve kültürel tanıtımızı birleştirmekti. Bu amaçla her il kendi doğal, tarihi, kültürel ve turistlik öneme sahip mekanlarında okuma etkinliği düzenleyerek fotoğraf çekimi yapıtılar. Bu fotoğraflar ortak bir platformda birleştirildi ve bu gün tüm illerde eş zamanlı olarak sergiler açıldı. Proje kapsamında haftalık etkinliklerimizi eş zamanlı olarak, canlı bağlantılarla gerçekleştirdik. Yardımlarını ve desteğini esirgemeyen kıymetli velilerimiz ve bizler projenin amacını yerine getirmeyi kendimize gaye edindik. Bu bağlamda tanıdığımız, tanımadığımız herkese projemizi anlatarak destek istedik. Projenin bizim için en önemli katkılarından biri de, birbirlerini tanımayan, görmeyen, kilometrelerce uzakta olan onlarca öğretmenin yardımlaşma, işbirliği ve dayanışma içerisinde çalıştırılarak ortaya bir ürün çıkarması oldu. Projemizin yürütülmesinde ve sergilenmesinde bizlere verdiği desteklerden dolayı müdür yardımcımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

        Öte yandan, program ilkokul öğrencilerinden Zeynep Şule Çınar’ın ‘Türk Olmak’ adlı şiiri okumasıyla devam ederken serginin gezilmesiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa