Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü, Bozüyük Belediyesi’nin katkıları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sivas’ta düzenlenen “12.Uluslararası Robot Yarışması” na katıldı.

        Uluslararası nitelikli olarak gerçekleştirilen en büyük robot yarışmasına, 16 ülkeden 8 kategori altında olmak üzere toplam 3 bin 7 robot ve 4 bin 87 katılımcı iştirak etti. Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü, yarışmalara “Mini Sumo” kategorisinde 7 robot, “Hızlı Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde ise 3 robot ile katıldı. 3 gün devam eden yarışmalar sonunda, Mini Sumo kategorisinde 2 robot ile Türkiye 9. ve Türkiye 10. olma başarısını gösterildi. Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ise Türkiye 32.’si oldu.

        Yarışmanın sonunda öğrencileri tebrik eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Yarışma süresince, Bozüyük ilçemizin de tanıtımına büyük katkı sağlayan okulumuzu ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa