Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'na il merkezi ve ilçelerde üye olan 687 kişi, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27’inci dönem milletvekili seçimlerinde aday belirlemek üzere sandığa gitti.

        Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti İl Yönetimi Merkez İlçe, Bozüyük, Osmaneli, Gölpazarı, Söğüt, İnhisar, Pazaryeri ve Yenipazar ilçe sandıkları başına giden 687 üye oy kullanmak için sıralar oluşturdu.

        Gerçekleştirilen seçime Genel Merkez ve milletvekili düzeyinde, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Sümeyra Usta ve Kadın Kolları MKYK Üyesi Nilgün Ertugay katılım sağlarken, Milletvekili aday adayları Halil Eldemir, Selim Yağcı, Ramazan Kurtulmuş, Hüsnü Ersoy, İbrahim Ertan, Yasemin Ada ve Mustafa Yıldırım’da temayül yoklaması sırasında salonda hazır bulundular.

        Yapılan temayül yoklaması hakkında açıklama yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, “Adana Milletvekilimiz, Yalova Milletvekilimiz Genel Merkez Kadın Kolları Gençlik Kolları ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerimizin komisyon başkanlığında bu süreci yönetiyoruz. Burada il yönetimimiz, ilçe yönetimimiz, kadın kolları, gençlik kollarımız yaklaşık 678 kişi bugün saat 16.00’ya kadar oy kullanacak. Temayül yoklamaları teşkilatımızın çok önem verdiği bir konu belediye başkanlığı ile de akalı geçen hafta bir temayül gerçekleştirmiştik. Allah nasip ederse bugünde temayül yoklamısını gerçekleştireceğiz. Genel Merkezimizin milletvekilini seçerken önem verdiği bir konu temayül yoklamaları. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına girmiyorlar aktif görevde oldukları için. Onun dışında 6 tane aday adayı arkadaşımız temayül yoklamasına girdiler. Buradan çıkacak sonuç manipülasyon olmaması sebebi ve genel merkezin isteği neticesinde burada paylaşılmayacak, bizler de bilmeyeceğiz üst komisyona gidecek. Komisyonun değerlendirmelerinde kullanacağı bir done temayül yoklamaları” dedi.

        “Temayül yoklamasından çıkan sonuç doğrudan uygulanmayacak”

        Karabıyık konuşmasının devamında temayül yoklamasından çıkan sonucun doğrudan uygulanmayacağını ifade ederek, “Temayül yoklaması milletvekili aday seçimlerinde uygulanacak kriterlerden bir tanesi. Temayül yoklamasını teşkilat görüşü olarak kabul edebiliriz. Burada kamuoyu yoklaması genel merkezin görüşü önceki teşkilat performansı gibi konular mevcut milletvekilinin durumu meclis çalışmaları gibi konular değerlendirilecek akabinde genel merkezimiz 21 Mayıs’ta YSK’ya listeleri vererek milletvekili adayımızı ilan edecek. Bizim burada asıl birinci hedefimiz Cumhurbaşkanımıza Bilecik’ten yüzde 50 üzerinde oy ile desteğimizi tam manada göstermek arzusundayız. Milletvekilleri aday adaylarımız hepsi birbirinden kıymetli insanlar, hepsinin kendilerine göre bir oy bölgesi var bizlere de görüşlerimizi sorduklarında bizler de görüşlerimizi genel merkeze ileteceğiz. Yapılan temayülün teşkilatımıza ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa