Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun tertiplediği “Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi” kapsamında bin 100 öğrenci Bilecik’e geldi.

        Türkiye’deki 81 ilde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler arasından kura çekilişi ile Söğüt ve Bilecik'e yaklaşık bin 100 öğrenci gelirken, yetkililerden Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar hakkında bilgi aldılar. Gezi kapsamında ilk olarak Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin babası olan Ertuğrul Gazi’nin Türbesi’ni ziyaret ekip sırasıyla Hamidiye Külliyesi, Kaymakam Çeşmesi ve Çelebi Mehmet Cami’ni ziyaret etti. Ardından Ertuğrulgazi Türbesinde Alplerin nöbet değişiminin yapılmasını izleyen öğrenciler, buradan Osman Gazi’nin kayın pederi Şeyh Edebali Türbesi’ni de ziyaret etti. Burada Bilecik Belediyesi görevlileri tarafından, gruba Bilecik ve Osmanlı Dönemi hakkında bilgi aktardı. Son olarak Pelitözü Gölpark Bilecik Belediyesi Amfi Tiyatro alanında öğle yemeği yiyen KYK öğrencileri burada bol, bol fotoğraf çektirdiler.

        “81 ilden bin 100 öğrencimiz katıldı”

        Yapılan gezi hakkında bilgi veren Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Şen, KYK’da kalan şanslı öğrencilerin “Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi”nden yaralanarak Osmanlı Devletinin kurulduğu toprakları ziyaret ettiklerini belirtti. Şen, “Bununla birlikte sosyal, eğitsel faaliyetler bulunmakta. Kura ile öğrencilerimizi tarihi yerlere gezi düzenleyerek götürmekteyiz. Kuruluştan kurtuluşa isimli Söğüt, Bilecik, Bursa ve Çanakkale illerini kapsayan bir gezi ile buradan başladılar. Bilecik sonrası sırasıyla Kütahya, Bursa ve Çanakkale’ye gidecekler. Bu programa 81 ilden bin 100 öğrencimiz katıldı. Bunların 600’ü erkek, 500’ü ise kız öğrenci” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa