Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Beşiktaş: 1 - Sivasspor: 2 | MAÇ SONUCU - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında ağırladığı Sivasspor'a 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup oldu. Sivasspor'un Robinho ile 69'da attığı gol VAR incelemesinin ardından iptal edilirken Beşiktaş'ın 75. dakikada kazandığı penaltı da yine VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Beşiktaş, ligde son 4 haftadaki üçüncü mağlubiyetini alırken Tamer Tuna'yla yollarını ayıran Sivasspor, 4 maç sonra 3 puanı hatırladı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - SİVASSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Beşiktaş'ta maç öncesinde belinde ağrılar olan Loris Karius ve Tolgay Arslan, maç kadrosuna alınmazken kaleyi Genk maçındaki gibi Tolga Zengin korudu. Beşiktaş'ta Güven Yalçın da Şenol Güneş tarafından ilk 11'de başlatıldı.

        GÜVEN'İNİ BOŞA ÇIKARMADI!

        Mücadelede gol perdesi 11. dakikada açıldı: Pepe'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, ortasını arka direkte bulunan Güven Yalçın'a yaptı. Bu ortaya iyi yükselen Güven Yalçın'ın kafa vuruşu kaleci Tolgahan Acar'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. Golün yaratıcısı olan Quaresma bu sezon ligdeki 8. asistini yaptı.

        SEVİNÇ KISA SÜRDÜ

        Sivasspor, Beşiktaş'ın golünden sadece 3 dakika sonra eşitliği yakaladı: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Robinho geçti. Robinho'nun ortası ile arka direkte buluşan David Braz'ın kafa vuruşu çizgi üzerinde bulunan Oğuzhan Özyakup'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

        Dakikalar 31'i gösterdiğinde Sivasspor gole yaklaştı: Emre Kılınç'ın ortası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Gabriel Torje'nin gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        Beşiktaş, 32. dakikada tehlikeli bir yerden Güven Yalçın'a yapılan sert faulle frikik kazandı. Topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner Erkin'in çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        Dakikalar 40'ı gösterdiğinde siyah-beyazlılar gole yaklaştı: Oğuzhan Özyakup ile verkaça giren Güven Yalçın'ın ceza sahası yayı dışından sol çaprazdan çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        SİVASSPOR HIZLI BAŞLADI

        Sivasspor, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Emre Kılınç hatayı affetmedi ve takımını öne geçirdi! Oğuzhan Özyakup'un Pepe'ye attığı pası araya girerek kesen Emre Kılınç, sol çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunu çekti, bu şut kaleci Tolga Zengin'in solundan ağlarla buluştu.

        OĞUZHAN ISLIKLANDI

        Sivasspor'un ikinci golünden sonra ıslıklanmaya başlayan Oğuzhan Özyakup yerini 57. dakikada Mustafa Pektemek'e bıraktı. Siyah-beyazlı taraftarlar milli futbolcu oyundan çıkarken de tepkilerine devam etti.

        SİVASSPOR VAR'A TAKILDI

        69. dakikada Gabriel Torje'nin sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Robinho'nun kafa vuruşunda top ağlarla bulutu ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kararı ile pozisyonda Robinho'nun ofsaytta olduğunu belirtti ve atılan golü geçersiz saydı.

        VAR BU KEZ PENALTIYI İPTAL ETTİ

        Beşiktaş, 75. dakikada penaltı kazandı ancak Yaşar Kemal Uğurlu, VAR incelemesi sonrasında iptal etti. Mustafa Pektemek'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma için VAR sistemi ofsayt kararı verdi ve penaltı iptal edildi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 14'e yükseltti. Ligde oynadığı son dört maçında üç mağlubiyet alan Beşiktaş ise haftayı 18 puanla kapadı. Siyah-beyazlılar milli ara sonrasında Ankaragücü'ne konuk olacak. Sivasspor ise Rizespor'u ağırlayacak.

        BEŞİKTAŞ: 1 - DEMİR GRUP SİVASSPOR: 2

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz

        Beşiktaş: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Pepe (Dk. 79 Roco), Vida, Caner Erkin, Hutchinson (Dk. 58 Dorukhan Toköz), Oğuzhan Özyakup (Dk. 57 Mustafa Pektemek), Quaresma, Ljajic, Babel, Güven Yalçın

        Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Douglas, David Braz, Bjarsmyr, Ziya Erdal (Dk. 85 Uğur Çiftçi), Hakan Arslan, Medjani, Torje, Robinho, Emre Kılınç (Dk. 81 Ndinga), Kone (Dk. 65 Muhammet Demir)

        Goller: Dk. 11 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 14 David Braz, Dk. 53 Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor)

        Sarı kartlar: Dk. 33 David Braz, Dk. 68 Hakan Arslan, Dk. 79 Papp (Yedek kulübesinden) (Demir Grup Sivasspor), Dk. 67 Quaresma, Dk. 68 Dorukhan Toköz, Dk. 72 Vida, Dk. 88 Roco (Beşiktaş)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        11. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan Quaresma'nın ceza sahasına ortaladığı topa kafayla vuran Güven Yalçın, kalecinin müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

        14. dakikada Demir Grup Sivasspor beraberliği yakaladı. Robinho'nun sol kanattan kullandığı korner atışında arka direkte David Braz, topu aşırtma bir şekilde kaleye gönderdi. Oğuzhan Özyakup'un kafayla çizgi üzerindeki müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1

        31. dakikada Emre Kılınç'ın soldan ortasına Torje, topa gelişine vurdu. Torje'nin şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

        34. dakikada ceza alanının hemen dışından Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta, top üstten dışarı gitti.

        40. dakikada Güven Yalçın'ın uzak mesafeden şutunda top az farkla auta çıktı.

        43. dakikada Demir Grup Sivasspor gole yaklaştı. Emre Kılınç'ın ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan Robinho'un şutunda Tolga Zengin meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        47. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde Pepe, topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        53. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un Pepe'ye verdiği pasta araya giren Emre Kılınç topu kaparak soldan ceza alanına girdi. Oyuncunun yerden sert şutunda meşin yuvarlak Tolga Zengin'in altından ağlarla buluştu: 1-2

        60. dakikada Dorukhan Toköz'ün sağ kanattan taşıdığı topta Demir Grup Sivasspor savunmasının müdahalesiyle meşin yuvarlak Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli futbolcunun arka direğe aşırttığı top direkten oyun alanına geri döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        68. dakikada Demir Grup Sivasspor'un golü VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Sağ kanattan Torje'nin kullandığı serbest vuruşta Robinho topu kafayla filelere gönderdi. Ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kararıyla pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

        74. dakikada bu kez Beşiktaş'ın kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte Babel topu kafayla indirdi. Ljajic topa hamle yaptığı sırada Medjani'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR incelemesi sonrası Yaşar Kemal Uğurlu, pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararını geçersiz saydı.

        Karşılaşma Demir Grup Sivasspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa