Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Porto maç özeti izle - Beşiktaş Porto maç sonucu - Futbol Haberleri

        Vodafone Park'ta tarihi gece... Beşiktaş, Devler Ligi'ndedestan yazmaya devam ediyor... Siyah-beyazlı temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçında Porto ile 1-1berabere kalarak istediğini aldı!Grubunda oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve 11 puana yükselen Beşiktaş, tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselmeyi başardı. Siyah-beyazlı ekip ayrıca G Grubu'nu da lider tamamlamayı garantiledi. Öte yandan Beşiktaş son 16 primi olan 6 milyon Euro'yu da kasasına koydu...

        Mücadelenin 29. dakikasında Porto, Beşiktaş karşısında Felipe Augusto'nun golü ile 1-0 öne geçti: Sağ taraftan Ricardo Pereira'nın yerden sert pasına Felipe Augusto düzgün bir vuruş yaptı ve maalesef top ağlarımızla buluştu.

        41. dakikada temsilcimiz Beşiktaş, Cenk Tosun'un muhteşem asistinde Talisca'nın golü ile karşılaşmada beraberliği yakaladı: Sol taraftan gelişen atakta Pereira'yı geçen Cenk Tosun ceza sahasına kat etti, boş durumdaki Talisca'ya pasını gönderdi ve Brezilyalı oyuncuya sadece dokunmak kaldı: 1-1.

        İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

        58. dakikada Anderson Talisca'nın pasıyla topla buluşan Ryan Babel çalımlarla ceza sahası ön tarafına ilerledi, Hollandalı yıldızın etkili vuruşunda top direkten geri döndü.

        Bu pozisyondan 3 dakika sonra, sol taraftan gelişen atakta nefis çalımlarla ceza sahasına giren Ricardo Quaresma'nın harika vuruşunu kaleci Jose Sa kornere gönderdi.

        Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. 11 puana yükselerek liderliği garantileyen Beşiktaş, tarihinde ilk kez gruplardan çıkarmayı başardı ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puan toplayan Türk takımı rekoruna ortak oldu.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-PORTO MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        VODAFONE'DAKİ 5 MAÇI KAZANAMADI

        Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son 5 resmi karşılaşmada galibiyet alamadı.Siyah-beyazlı ekip, Dolmabahçe'de oynadığı 3 lig maçının yanı sıra 2 Şampiyonlar Ligi mücadelesinden beraberlikle ayrıldı. Süper Lig'de Trabzonspor ile 2-2 ve Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasından da 0-0 beraberlikle ayrıldı.Beşiktaş, bu süreçte Vodafone Park'ta Monaco ve Porto ile oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ise 1-1 beraberlikle tamamladı.

        BEŞİKTAŞ, 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Beşiktaş, Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından iç sahada rakiplerine boyun eğmiyor. 2015-2016 sezonunda Avrupa Ligi'nde iç sahada Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova'yla berabere kalan Beşiktaş, Skenderbeu karşısında da 2-0 kazanmıştı. Ancak siyah-beyazlılar, son maçta deplasmanda Sporting Lizbon'a kaybederek gruptan çıkamamıştı. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Şenol Güneş'in öğrencileri, evinde Dinamo Kiev, Napoli ve Benfica'yla berabere kaldı.

        Yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva, Olympiakos ve Lyon karşısında da taraftarı önünde galibiyete uzanmasını bildi. Bu sezon Devler Ligi'nde 3 kez iç sahada oynayan siyah-beyazlılar, Leipzig'i 2-0 mağlup ederken, Monaco ve Porto ile de 1-1 berabere kaldı. Gruptaki 5 maçta rakip fileleri 9 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 4 gol gördü.

        BEŞİKTAŞ: 1 - PORTO: 1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90+2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun

        PORTO: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar

        GOLLER: Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        19. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa'dan dönen topu savunma kornere attı.

        29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında, Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

        33. dakikada Adriano'nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.

        39. dakikada Ricardo'nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar'ın vuruşunda, top auta gitti.

        41. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi.

        58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

        61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi.

        62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

        85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR

        LİDER ÇIKAN İLK TÜRK TAKIMI
        LİDER ÇIKAN İLK TÜRK TAKIMI Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkan ilk Türk takımı unvanını da aldı.Bu organizasyonda daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe, adlarını üst tura yazdırma başarısı gösterirken, her iki ekip de 2. olarak gruptan çıkma başarısı göstermişti.

        MAÇ SONRASI BÜYÜK SEVİNÇ

        Karşılaşmanın ardından Beşiktaşlı oyuncular ve taraftarlar, gruptan çıkmanın sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı. Saha içinde birbirine sarılan oyuncular, daha sonra tribüne yöneldi. Taraftarlarla tezahürat yapan futbolcular, gruptan çıkmayı doyasıya yaşadı.Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına bir ilki yaşatan teknik direktör Şenol Güneş'e de sevgi gösterisinde bulundu.

        TALİSCA'DAN 6. GOL

        Karşılaşmanın 41. dakikasında Beşiktaş'ın beraberlik golünü kaydeden Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 6. golüne imza attı.Geçen sezon Avrupa'da 3 gol atan Talisca, Porto'ya attığı golle 2017-2018'de de aynı sayıya ulaştı. Brezilyalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde 4 gole ulaşarak, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda aynı sayıda golü bulunan Oktay Derelioğlu'nu yakaladı.

        AZERBAYCAN'DAN BEŞİKTAŞ'A DESTEK

        Beşiktaş'a Porto karşısında Azerbaycan'dan da destek geldi. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki 68 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda TSİ 18.00'den 23.00'e kadar siyah-beyaz ışıklandırıldı. Statta ayrıca "Cometobesiktas" görseli kullanıldı.

        TARİHİ MAÇA BÜYÜK İLGİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, tarihi maça büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamen doldurdu. Karşılaşmanın başlamasını coşkulu tezahüratlarla bekleyen taraftarlar, mücadele öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi. Bu arada az sayıdaki Porto taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa