Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Belçika Hükümeti: Puigdemont Belçika'nın davetiyle gelmedi

        AA'nın haberine göre, Belçika Başbakanı Charles Michel, yaptığı yazılı açıklamada, "Carles Puigdemont, Belçika'nın daveti ya da girişimiyle ülkeye gelmedi. Schengen bölgesindeki serbest dolaşım hakkını kullanarak Belçika'da bulunuyor." ifadelerini kullandı.

        Puigdemont'un tüm Avrupa vatandaşlarının tabi olduğu hak ve sorumluluklara sahip olduğunu belirten Michel, Katalan liderin diğer Avrupa vatandaşlarından farklı muamele görmeyeceğini kaydetti.

        Michel, Belçika hükümetinin Puigdemont'un gelmesi için özel bir girişimde bulunmadığını ve bunu teşvik edecek bir adım atmadığını bildirdi.

        Katalonya krizinin çözülmesi için ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde sürekli diyalog çağrısı yaptıklarını hatırlatan Michel, Belçika hükümetinin İspanya ile konuya ilişkin irtibatta kalacağını aktardı.

        REKLAM

        Katalonya parlamentosunun 27 Ekim'de tek taraflı bağımsızlık ilan etmesinin ardından Başsavcı Jose Manuel Maza'nın, eski Katalonya Başkanı Puigdemont ve diğer hükümet üyeleri hakkında "devlete başkaldırma, ayaklanma ve kamu malını kötüye kullanma" suçlarından dava açılması için yaptığı başvuru ilgili mahkemelerce kabul edilmişti.

        Puigdemont ve bazı eski yöneticilerin dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldikleri açıklanmıştı. Puigdemont, bugün düzenlediği basın toplantısında Brüksel'e Avrupa Birliği'nin (AB) başkenti olduğu için geldiğini, sığınma hakkı talep etmeyeceğini belirtmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa