Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Bazı sektörlerde çalışan erkekler için iyi görünmek başarılı olmanın önüne geçti

        Genç ve bakımlı görünmek, her yaş ve meslek grubundan erkek için önem taşıyor. Kırışıklıklarından, dökülen saçlarından, vücudunda oluşan lekelerden rahatsız olan erkekler de artık çareyi estetik müdahalelerde buluyor. Amacın kadınlar gibi daha iyi görünmek ve daha bakımlı olmak olduğu belirtiliyor.

        Gazete Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre; erkekleri buna zorlayanın gelişen sosyokültürel yapı olduğuna dikkat çekiliyor. Bunun etkilerinin özellikle metropollerde yaşayan erkekleri daha bakımlı olmaya ve bu doğrultuda çeşitli uygulamalar yaptırmaya yönlendirdiği görülüyor. Yapılan işlemler erkeklere dinamik ve genç bir görünüm kazandırmakla kalmıyor, bakımlı görünenlerin mesleki başarılarını da artırıyor.

        YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ARTIŞ

        ABD’de yapılan araştırmalar son 15 yılda erkeklere uygulanan estetik cerrahi işlemlerin yüzde 100’ün üzerinde arttığını ortaya koyuyor. Yine araştırmalara göre estetik müdahalelere ve yüz gençleştirme operasyonlarına başvuran erkekler en çok bankacılık ve bilişim sektörü çalışanları arasından çıkıyor. Peki erkeklerin en çok tercih ettiği estetik operasyonlar neler? Bu uygulamalar erkeklerin hayatlarında neleri değiştiriyor? Kadın ve erkek hastalar arasındaki temel farklar hangileri?Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Şenel, son dönemde artan estetik taleplerini ve erkeklerin estetik konusundaki yaklaşımlarıyla ilgili bilinmeyenleri anlatıyor.

        HANGİ YAŞTA HANGİ TERCİH?

        Kadın ve erkeklerin özellikle ergenlik döneminde başlayan estetik kaygıları yaş ilerledikçe artıyor ve gelişen teknoloji son estetik çözümlerle birleşip hayatın odak noktası haline geliyor. Son yıllarda kliniklere başvuran hastaların istatistiksel verilerine bakıldığında estetik kaygısının erkekleri daha fazla etkilediği görülüyor. Erkekler 20’li yaşlarda burunameliyatı olurken, 25-40 yaş arasında daha çok saç ekimi ve liposuction yaptırarak atletik bir görüntüye sahip olmayı hedefliyorlar. Yaş alma belirtilerinin başladığı 40’tan sonra botoks, dolgu, kök hücre tedavisi, yağ enjeksiyonu gibi kolay cerrahi yöntemleri seçiyor ve lazer gibi ameliyatsız tekniklerle iyi görünmeye çalışıyorlar. 50’den sonra gözkapağı ameliyatı olup 15 yıl önceki bakışlara dönmek istenirken, 55-60 yaşlarına geldiklerinde gıdılarından şikâyet ediyor ve yüz germe ameliyatlarına yöneliyorlar.

        KARİYERLERİNE ETKİ

        İş dünyasının rekabet ortamında iyi eğitim, tecrübe,güçlü iletişim gibi özelliklerin yanı sıra prezantabl olmak da büyük önem taşıyor. Son dönemde erkekler için iş hayatında iyi görünmenin, başarılı olmanın bile önüne geçtiği belirtiliyor.

        ABD’de yapılan araştırmalara göre yakışıklı erkekler iş hayatında diğerlerine göre yüzde 5, güzel kadınlarsa yüzde 4 daha fazla parakazanıyor. Teknolojilerin yoğun olarak kullanıldığı sektörler günümüzde 20’li yaşlardaki gençler tarafından kuşatılmış olduğu için bu alanlarda çalışan orta yaşlı kadın ve erkekler, gençlerle rekabet edebilmek amacıyla ameliyatlı ya da ameliyatsız estetik müdahalelere başvurmayıbir çözüm olarak görüyor.

        Bu durum, bu tip ortamlarda yaşlı olmanın ‘demode’ ve ‘başarısız’ olmak anlamına geldiği inanışından kaynaklanıyor.

        EŞİNİN ZORUYLA ESTETİK YAPTIRAN ERKEKLER VAR

        Erkeklerin gerek özel hayatlarıda gerekse iş hayatlarında iyi görünmelerinin ve genç kalma isteklerinin üzerinde kadınların büyük etkisi bulunduğu belirtiliyor. Kadınlar artık son derece bakımlı oldukları ve estetik duruşlarından taviz vermedikleri için hem eşlerini teşvik ediyor hem de kendilerini de en az onlar kadar iyi hissetmek istiyor. Dr. Osman Şenel, “Çok sayıda kadın eşleri için randevu alıp merkezimize çift olarak birlikte başvuruyor” diyor.

        YARIN: Hangi meslek grubundaki erkekler estetik uygulamalara daha açık?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa