Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım'dan Ankara'nın başkent ilan edilişinin 94. yıl dönümü mesajı

        Ankara'nın başkent ilan edilişinin 94. yılı. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kutlama mesajı geldi. Yıldırım'ın mesajı Başbakanlığın sitesinden paylaşılırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı:

        Misak-ı Milli sınırları içinde vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin istiklalini korumak için giriştiğimiz Milli Mücadele, tarihin kaydettiği en muhteşem zaferlerden biriyle neticelenmiştir.

        Ankara, büyük zafere giden yolda istiklal mücadelemizin karargâhı ve milli iradenin tecelligâhı olarak tarihi bir görev üstlenmiş, bu sebeple TBMM tarafından Cumhuriyetimizin başkenti ilan edilmiştir.

        REKLAM

        İşgaller, katliamlar ve türlü entrikalarla tarihten silinmesi planlanan Türk Milleti, var olma iddiasını buradan dünyaya duyurmuş, devletimizin bütün müesseselerini burada tesis etmiştir.

        Başkent Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda olduğu gibi gelişmesi ve ilerlemesinde de önemli kararların alındığı bir merkez olmuştur.

        Cumhuriyet'le birlikte hızlı bir gelişme süreci yaşayan Ankara, ülkemizin başkenti olma onurunu, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bugün de layıkıyla taşımaktadır.

        Ankara'nın başkent ilan edilişinin 94. yıl dönümünü kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.

        Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

        Milli mücadele yıllarında alınan önemli kararlara ev sahipliği yapmış, güzel şehrimiz Ankara'nın başkent oluşunun 94. yılı kutlu olsun.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa