Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir Kasımpaşa MAÇ ÖZETİ - Başakşehir'in geri dönüşü şampiyonluğa yetmedi! - Rams Başakşehir Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - KASIMPAŞA MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİİÇİN TIKLAYINIZ

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu

        BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caiçara, Da Costa, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu (Dk. 62 İrfan Can Kahveci), Mahmut Tekdemir, Visca, Bajic (Dk. 58 Napoleoni), Elia, Adebayor (Dk. 82 Mevlüt Erdinç)

        KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau, Sadıku (Dk. 79 Murillo), Pavelka, Ahmed Ildiz, İlhan Depe, Eduok (Dk. 84 Hasan Bilal), Diagne

        GOLLER: Dk. 6 Ahmed Ildiz, Dk. 27 Diagne (Penaltıdan) (Kasımpaşa), Dk. 30 Visca, Dk. 36 ve 61 Adebayor (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 22 Emre Belözoğlu, Dk. 85 İrfan Can Kahveci, Dk. 87 Caiçara (Medipol Başakşehir), Dk. 40 Diagne, Dk. 41 Veysel Sarı, Dk. 50 İlhan Depe (Kasımpaşa)

        Medipol Başakşehir, Süper Lig'in final haftasında Kasımpaşa'yı 3-2 devirdi fakat ne Şampiyonlar Ligi'ne gidebildi ne de şampiyon olabildi. Ligi 3. sırada tamamlayan Başakşehir, Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı.

        İLK YARIDA 3 GOL OLDU!

        Maça hızlı başlayan Kasımpaşa, 6. dakikada Ahmed İldiz'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Başakşehir, Kasımpaşa kalesini abluka altına aldı fakat 2. golü kalesinde görmeye engel olamadı. 27. dakikada Diagne, penaltı atışından bulduğu golle farkı 2'ye çıkardı. Bu golün 4 dakika sonrasında dakikalar 31'i gösterirken Visca, farkı 1'e indiren golü buldu. 36. dakikada Adebayor, maça eşitliği getiren isim oldu. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu.

        EMRE BELÖZOĞLU PENALTIYI KAÇIRDI

        İkinci yarıya da aynı istek ve tempoyla başlayan Başakşehir, 52. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Emre Belözoğlu, topu kaleci Ramazan'a doğru nişanladı ve bu şansı gole çeviremedi. Maçın yıldızı Adebayor, 61. dakikada sahneye çıkıp takımını maçta ilk kez öne geçiren isim oldu ve Adebayor durumu 3-2'ye getirdi.

        MAÇTAN DAKİKALAR

        6. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Orta sahada topla buluşan İlhan Depe, pasını ceza sahasına hareketlenen Ahmed Ildiz'in koşu yoluna gönderdi. Ahmet Ildiz'in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Manuel Da Costa'ya da çarpan top kaleci Volkan Babacan'ı yanıltarak filelere gitti: 0-1.

        9. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. İlhan Depe'nin ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        14. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Elia'nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada, arka direkte Visca'nın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

        27. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. 26. dakikada Emre Belözoğlu'nun Diagne'yi ceza sahası içinde düşürmesiyle maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Diagne, kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 0-2.

        30. dakikada Medipol Başakşehir farkı 1'e indirdi. Emre Belözoğlu, ceza sahası içindeki Adebayor'a pasını verdi. Adebayor'un arka direğe gönderdiği ortada savunma topu uzaklaştıramadı. Ardından Visca'nın arka direkte yakın mesafeden çektiği şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

        36. dakikada ev sahibi takım skoru 2-2'ye getirdi. Visca'nın sağ kanattan yaptığı sert ortada kaleci Ramazan hata yaparak topu elinden kaçırdı. Adebayor, ceza sahası içinde önünde bulduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

        49. dakikada Emre Belözoğlu'nun rakip yarı sahanın ortasından ceza alanına gönderdiği ortada Adebayor'un bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta gitti.

        52. dakikada Medipol Başakşehir Emre Belözoğlu ile penaltı vuruşundan faydalanamadı. 51. dakikada Veysel Sarı'nın ceza sahası içinde müdahalesi sonucunda Adebayor yerde kaldı ve hakem penaltı kararına hükmetti. Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Ramazan, sağına gelen meşin yuvarlağı kornere çelerek gole izin vermedi.

        61. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Visca'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Adebayor arka direkte topla buluştu. Topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruş yapan Adebayor, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-2.

        71. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Popov'un sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Eduok'un müdahale edemediği topta Diagne'nin çektiği şutta meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

        Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi ve karşılaşma Medipol Başakşehir'in 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

        BAŞAKŞEHİR, AVRUPA LİGİ'NDE

        Bu golün ardından maçta tempo biraz daha düştü ve başka gol sesi çıkmadı.Başakşehir aldığı bu 3 puanla birlikte ligi 72 puanla 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı. Kasımpaşa ise ligi 8. sırada ve 46 puanda bitirdi.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        ANTALYASPOR MAÇINDAKİ 11 SAHADA!

        Spor Toto Süper Lig'de 34. ve son hafta maçında sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta oynadıkları Antalyaspor maçının ilk 11'inde değişiklik yapmadı.

        Deneyimli teknik adam, şampiyonluk için kazanarak Galatasaray'ın mağlubiyetini bekleyecekleri maçta takımını sahaya, Volkan Babacan, Caiçara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Bajic, Elia ve Adebayor ilk 11'iyle sürdü. Turuncu-lacivertli takımda cezalı oyuncular Marcio Mossoro ve Arda Turan kadroda yer alamadı.

        İSRAİL'E TEPKİ

        Medipol Başakşehir ile Kasımpaşa arasında oynanan maç öncesinde İsrail askerlerinin Gazze sınırında Filistinlilere yaptığı katliam protesto edildi.

        Tribünlerin üzerinde Türk bayrakları ile Filistin bayrakları yan yana yer alırken, kale arkası tribününde de "We are with you 90 minutes with Quds forever (Seninle 90 dakika, Kudüs ile sonsuza dek birlikteyiz.)" yazılı pankart açıldı.

        DOĞAN BABACAN UNUTULMADI

        Medipol Başakşehir-Kasımpaşa karşılaşması öncesinde, dün yaşamını yitiren, FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde maç yöneten ilk Türk hakemi olan Doğan Babacan unutulmadı.

        Mücadele öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        Medipol Başakşehirli futbolcular sahaya, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." yazılı pankart ile çıktı.

        ARDA VE MOSSORO YOK

        Turuncu-lacivertli ekipte cezalı oyuncular Marcio Mossoro ve Arda Turan, bu mücadelede de forma giyemeyecek. İstanbul ekibinde, kart cezası sona eren İrfan Can Kahveci ise takımdaki yerini alabilecek.

        BAŞAKŞEHİR, GEÇEN SEZONUN GERİSİNDE KALDI

        Süper Lig'de bir önceki sezonu 73 puanla 2. sırada bitiren turuncu-lacivertliler, bu sezon geçtiğimiz sezonki performansının gerisinde kaldı. Ligi 72 puanla 3. sırada bitiren Medipol Başakşehir, kulüp tarihinin en başarılı ikinci sezonuna imza attı.

        ADEBAYOR SEZONU 15 GOLLE TAMAMLADI

        Medipol Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, sezonu 15 golle kapattı. Kasımpaşa karşısında fileleri 2 kez havalandıran golcü oyuncu, gol sayısını 15'e yükseltti ve takımının en golcü ismi oldu. Turuncu-lacivertli takımın Bosna Hersekli oyuncusu Edin Visca da bu maçta 1 gol atarak sezonu 9 golle tamamladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa