Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanan Fatih Atar, Adem Eliküçük ve İbrahim Çelik, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

        Tutuksuz sanıklar E.A, A.Y. ile sanık avukatları ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada 7 tanık dinlenildi.

        Tanıklardan E.E, sanıklardan "Yavuz" olarak bildiği Eliküçük’ü tanıdığını ve bu kişinin örgüt evlerinde sohbet verdiğini söyledi.

        Diğer tanıkların, sanıkları tanımadıklarını ifade ettikleri duruşmada, Eliküçük de E.E’yi tanımadığını ve sohbet vermediğini öne sürdü.

        Sanıkların, tahliye ve beraatlarini istediği duruşmada, mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesi için sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Ağustos'a erteledi.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 10 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa