Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Barcelona'nın hocası Ernesto Valverde'den Arda Turan sözleri - Futbol Haberleri
        • 1

          Real Sociedad-Barcelona maçı sonrasında Arda Turan’ın ayrılma gerekçelerini sorduğumuz Valverde, “Arda’ya fırsat gelmesi için zaman gerekiyordu. Arda o zamanı beklemedi, gitmek istedi ve gitti. Oynamak istiyorsa bekleyebilirdi. Bunun dışında bir problem yok” yanıtını verdi.

        • 2

          Meriç Müldür, Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde'nin Arda Turan ile ilgili düşüncelerini yazdı.

        • 3

          La Liga Experience’ın davetlisi olarak haftasonu İspanya’daydık. Arda Turan, Medipol Başakşehir’e imza atmak için Barcelona’dan İstanbul’a uçtuğu saatlerde bizler de Real Sociedad-Barcelona maçı için İspanya’ya ulaşmıştık. Hürriyet’ten Kenan Başaran ve Lig Radyo’dan Cüneyt Kaşeler ile birlikte...

        • 4

          Öncelikle şunu belirtmeliyim ki harika bir organizasyon. La Liga’nın böylesine bir tanıtıma ihtiyacı olmasa da onlar başka bir gözle bakıyorlar. Sürekli olarak dünyanın dört bir yanından gazetecileri ülkelerine davet ediyorlar. Singapur’dan Malezya’sına, Çin’den Katar’a kadar. Biz Türk gazetecilerin yanı sıra Çek, Slovak ve Belaruslu meslektaşlarımız da bizimle birlikteydi üç gün boyunca. Umarım gün gelir, bizim ligimiz de bu tür uygulamaların kapısını açar.

        • 5

          Biz Türk gazeteciler açısından gezip görmenin yanı sıra haber yönü de vardı bu seyahatin. O da tabi ki Arda... Barcelona sahaya çıkarken insanın gözü haliyle Arda’yı arıyor ve üzülüyorsunuz. A

        • 6

          Atletico Madrid yıllarında fenomenleşen, Barça’nın 34 milyon Euro bonservis ödeyip aldığı, Luis Enrique’nin Iniesta’nın veliahtı olarak gördüğü, son hocası Valverde’nin ise şans tanımadığı Arda, kariyerine Başakşehir’de devam etmek zorunda kalıyor. Ben şaşırıyorum doğrusu.

        • 7

          Barcelona’da Messi ve Neymar ile aynı kadroda yeteneği ile yer bulan Arda bugün Avrupa kulüplerinin tercihi bile olmuyor. Bunu nasıl başardı en azından?

        • 8

          İspanya’da bunu çok araştırdık. Çünkü durumun sadece futbolla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Örneğin bazı İspanyol gazeteciler “Konunun sadece futbolla açıklanması düşünülemez elbette” derken bazıları da tam tersini savundu.

        • 9

          Marca Radyosu ve Katalan radyosunda görevli meslektaşlara da sorduk. Onlar ise Arda’nın yeterli performansı ortaya koyamadığını, fiziksel açıdan eksik kaldığını, iyi çalışmadığını söyleyerek sadece futbola bağladılar konuyu.

        • 10

          Real Sociedad maçından sonra da doğal olarak Arda’ya bir dakika bile şans tanımayan Barcelona Teknik Direktörü Valverde’ye aynı soruyu yönelttik.

        • 11

          Cüneyt Kaşeler sordu... Cüneyt İngilizce sordu; Valverde, İspanyolca cevap verdi. Nedense İngilizce yanıt vermek istemedi. Salonda 3 Türk gazeteci dışında herkes İspanyol olduğundan İngilizce çeviriye de gerek görülmedi. Bence saygısızlık. Aynı tutumu biz İstanbul’da İspanyollar’a sergilesek, İngilizce ya da İspanyolca soruya Türkçe cevap verip çeviri yapmasak demediklerini bırakmazlar.

        • 12

          Soru şuydu: “Siz göreve gelmeden önce Arda oynuyordu. Sizin döneminizde hiç şans bulamadı. Bunun nedeni nedir? Sadece futbolla mı alakalı, başka gerekçeler de var mı? Futbolla ilgiliyse nedir problem?”

        • 13

          Valverde aynen şu karşılığı verdi: “Bizim kadromuz çok geniş ve çok iyi oyuncularımız var. Arda’ya fırsat gelmesi için zaman gerekiyordu. Arda o zamanı beklemedi, gitmek istedi ve gitti. Oynamak istiyorsa bekleyebilirdi. Bunun dışında bir problem yok.”

        • 14

          ARDA TURAN'IN MALİYETİ BELLİ OLDU

          Arda Turan’ın Medipol Başakşehir’den 2.5 sezon için 10 milyon Euro + bonus alacağı ifade edildi. Yarım sezon için 2 milyon Euro alacak olan milli futbolcu, gelecek sezon için de 4 milyon Euro + bonus kazanacak.

        • 15

          Bununla birlikte 30 yaşındaki futbolcunun gelecek sezon satılması halinde Başakşehir bonservisin yüzde 25’ini alacak. Turuncu-Lacivertliler, Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşırsa, Barcelona’ya 300 bin Euro bonus ödeyecek.

        • 16

          Öte yandan “Türkiye’ye dönersem Galatasaray dışında başka bir takımda oynamam” sözleri hatırlatılan milli yıldız, “Ne değişti?” sorusu üzerine “Kulübüm bana kucağını açarsa...’ diye başlayan bir cümleydi” yanıtını verdi.

        • 17

          Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya kampında Arda ile ilgili gelen bir soru üzerine “Benim kimseyle bir derdim yok. Hepimiz işimize bakalım” demişti. Arda Turan, imza töreninde Fatih Terim’le ilgili bir soruya benzer bir yanıt verip “Benim de kimseyle bir sorunum yok. Herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

        • 18
        • 19
        • 20
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa