Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bankacılıktan bin 500 tavuklu çiftliğe - İş-Yaşam Haberleri

        İHA'da yer alan habere göre; hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Yılmaz “Rize’de yaşıyorum ve uzun yıllar bankacılık, finans sektöründe çalıştım. Çalışırken hep hayalimdi hayvanlarla uğraşmak, kendi köyümde bir şeyler yapmak. En azından bir şeyler üretmek, üretime katkıda bulunmak adına bir şeyler yapmak istiyordum. Nihayetinde şimdi o hayalimi kendi köyümde kurduğum bin 500 kapasiteli salma tavuk çiftliği ile gerçekleştirdim. Rize’de bir çok büyük markete toptan ve perakende yumurta satıyoruz” dedi.

        İnsanların yumurtalara olan güveninin azılmasından ötürü kendisinin kurduğu çiftliği görmesiyle yumurtasına talep olduğunu dile getiren Yılmaz “Piyasada çok fazla yumurta çeşidi var. İnsanlar yumurta alırken inanamıyorlar, aslında güvenemiyorlar. Bu yumurta gerçekten doğal mı? Doğala yakın mı? Diye düşünüyor insanlar. İnsanlar burada çiftliğimizi gördükçe ürettiğimiz yumurtaları da görmüş oluyorlar. Şuan da bir sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Bankacılık yaptığı yıllarda şuan kazandığı ücretten daha fazla kazandığını ama kendisinin hayallerinin peşinden gittiğinden ötürü mutlu olduğunu belirten 28 yaşındaki genç girişimci Yılmaz, “Bankacılıkta daha az kazanmıyordum ama her şey de para değil. İnsanın huzurlu yaşaması ve bu yolda yürümesi yaşamın altın kurallarından bir tanesi. Ben şuan daha mutluyum. Asla pişman değilim. Pişman olduğum sadece bir nokta var keşke 5-6 yıl önce başlamış olsaydım, belki şuan da planladığım hedefe çoktan ulaşmıştım. Benim hedefim ilk etapta da daha büyüktü ama kendi imkanlarımla bu kadarını anca yapabildim. Hibe alacaktım ama bizim arsa tapusundan dolayı çıkan bir sıkıntıdan ötürü onu da alamadım. Daha büyük daha donanımlı bir tesis, kesimhanesi belki kuluçkahanesi şeklinde daha donanımlı bir tesis yaparak biraz daha geniş bir pazara, geniş bir kitleye hitap etmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa