Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Erdek ilçesinde de açılan okuma yazma kursunu tamamlayan 43 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

        Erdek’de okuma yazma kursunu bitiren kursiyerler için Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program da konuşan Kaymakam Ekrem Çalık kursiyerlere okuma yazmanın önemi hakkında bilgi verdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği ile ilçede okumayazma bilmeyen birçok kişiye ulaşıldığını belirten Kaymakam Çalık "Çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan insanlarımız, aldıkları bu eğitim kapsamında günlük hayatlarına fayda sağlayacak düzeyde okumayazma bilgisine sahip oluyorlar. Anne ve babaların daha iyi evlat yetiştirmeleri için, mutlaka okuma yazma bilmeleri onlar üzerinde çok önemli etkiler bırakacaktır" şeklinde konuştu.

        “Sende Oku Sende Yaz Okumadan Olmaz" sloganıyla Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında kurulan komisyon nezaretinde başlatılan kursa toplamda 142 kişi başvuruda bulunurken, kursu başarıyla bitiren kursiyer sayısı 43 olarak açıklandı. OkumaYazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından verilmesiyle tören sona erdi.

        Sertifika törenine Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa