Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'de Altıeylül Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 100 kişi zeybek oynadı.

        Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı, Ali Hikmet Paşa Meydanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi önünde 100 kişiden oluşan ekip, zeybek gösterisi sundu.

        Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, programda yaptığı konuşmada, bir milletin geçmişten geleceğe bir köprüyle bağlı olduğunu söyledi.

        Bugün geçmişten geleceğe yürüyen bir milleti gördüklerini ifade eden Avcı, "1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir'i ziyaret ettiğinde o gün o efelerin karşılamasının tekrarını burada canlandırmış oluyoruz." dedi.

        Kutlamalar kapsamında Altıeylül Belediyesi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 çınar fidanını Nergiz Mahallesi'nde toprakla buluşturdu. 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'na dikilen fidanlara 100 Türk büyüğünün adı verildi.

        Programda Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının verildiği fidanı dikti. Belediye Başkanı Avcı da Yunus Emre'nin ismini taşıyan çınar fidanının dikimini yaptı.

        Altıeylül Belediyesinin Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler, 29 Ekim'e kadar devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa