Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Manyas ilçesinde ayçiçeği alım kampanyasında sona erdiği açıklandı.

        Manyas'ta yağlık ayçiçeğinin tane tutma aşamasında yaşanan aşırı sıcaklarla yeterli yağış düşmemesine rağmen, verim genel olarak ilçe ortalamasında gerçekleşti.

        Eylül ayı başında hasadına başlanan ayçiçeğinin hasadına ve alımlara ilişkin bilgi veren Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı yılın ayçiçeği üretimi açısından çok zor geçtiğini ve hava şartlarının üretimi olumsuz etkilediğini söyledi.

        Kaplakçı, ilk anda piyasalarda yüksek fiyatlar oluşmasına rağmen ilerleyen günlerde ani düşüşler yaşanmasının ortak olmayan üreticileri zor durumda bıraktığını kaydederek, şunları ifade etti:

        "Kooperatif olarak bize ortak olan üreticilerimiz yine ürünlerini çok iyi fiyattan sattılar. Bize 3 bin ton ürün taahhütü vermişlerdi, 305 ortağımızdan 2 bin 700 ton ayçiçeği teslim aldık. Manyas merkez ve kırsal Akçaova alım merkezlerimizde ayçiçeği ürün bedellerini teslimat sırasına göre üreticilerimize ödüyoruz. Manyaslı ortaklarımıza teslim ettikleri ayçiçeğinin yağ oranına göre toplam da 40 milyon lira civarında ödeme yapmayı bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa