Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Kanatsız Kuşlar Gemi Modelleri" sergisi açıldı.

        Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği Başkan Yardımcısı Metin Önkol tarafından gerçek planlarına sadık kalınarak belirli ölçekte küçültülüp, aslına uygun yapılan gemi maketleri, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesinde sergilendi.

        Gemi modelleri arasında en büyük ilgiyi, Bandırma Vapuru ve Nusret Mayın Gemisi ile Çanakkale Savaşları'nda hastane olarak kullanılan Gayret Gemisi'nin maketleri gördü.

        Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın açılışını yaptığı sergi, 27 Mayıs'a kadar müzenin fuaye alanında gezilebilecek.

        - "Her birinin yapımı 2 yıl sürdü"

        Metin Önkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemilerin her birinin yapım sürecinin 2 yılı bulduğunu söyledi.

        Gemide kullanılan materyallerin orijinaline uygun olması için deniz suyu kullanılarak doğal eskitme yapıldığını anlatan Önkol, tarihe ışık tutan gemi modellerini herkesin görmesi için sergi açtığını ifade etti.

        Önkol, sergide 20 modelin yer aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

        "Sergimizde dinamik ve statik modellerimiz de bulunuyor. Bu sergide Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde savaşmış, hizmet vermiş birtakım gemilerin modelleri bulunuyor. Örneğin Bandırma Vapuru, Gayret Hastane Gemisi, Nusret Mayın ve bazı dönemlerde Atatürk'e hizmet etmiş olan yolcu vapurlarıyla Melih Cevdet Anday'ın, 'Şinanay' şarkısıyla 'Ada vapuru yandan çarklı' şarkısına ilham kaynağı olmuş, Fenerbahçe yandan çarklı gemilerin maketleri de mevcut."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa