Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: "Rejime bağlı güçlerin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışı"

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı 5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

        "6 BAKANDAN OLUŞAN KOMİSYON KURULDU"

        Çocuklara cinsel istismara ilişkin Bozdağ, "Hükümetimiz bünyesinde ilave tedbirler için 6 bakandan oluşan komisyon oluşturuldu. Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesisidir. Çocuklarıma dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz. Bu konuda duyarlılığı birlikte artırmalıyız. Sadece cezalar ile bu meseleyi halledemeyeceğimizi hepimizin bilmesi gerek. Tabi en ağır cezalar verilecektir. Bu işin bir boyutu yani çocuklarımızın istismar edildikten sonra bir caydırıcı boyutu var. Burada sorumluluk 80 milyon insanın tamamına aittir. Birlikte mücadele etmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

        "BİN 651 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

        Bozdağ, "Bugün saat 13.00 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 651'dir. Bölgedeki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele kararlı şekilde devam edecektir. Bildiğiniz gibi, Zeytin Dalı Harekatı, başladığı günkü hedefle, planlandığı şekilde devam etmektedir. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığı nettir. Bölge terör örgütlerinden arındırılıncaya, bölgeden huzur ve barış yeniden tesis edilinceye, bölge yakınındaki vatandaşlarımız tehditlerden kurtuluncaya kadar harekat devam edecektir" diye konuştu.

        "REJİME BAĞLI GÜÇLERİN AFRİN'E GİRECEĞİ HABERİ GERÇEK DIŞI"

        Rejim güçlerinin Afrin'e gireceği iddialarına cevap veren Bozdağ, şunları kaydetti:

        "Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar."

        "ABD ORADAN YPG'Yİ ÇEKMEZSE SON SÖZÜ BİZ SÖYLERİZ"

        Bekir Bozdağ, "Tillerson Türkiye'de idi. Detaylı görüşmeler yapıldı. Münbiç, Fırat'ın doğusu başta olmak üzere bütün konular masada müzakere edildi.FETÖ ve adli konular ele alındı ve şöyle bir karar çıktı.3 ayrı mekanizma oluşturulacak biri Suriye'yi biri adli konuları bit mekanizma ise Irak'ı konuşacak. Sorunlar tek tek ele alınacak. Bunların ilk toplantısı 14 Mart'ta Washington'da olacak. Türkiye'de bir üçlü zirve yapılması söz konusu. Bütün bu gelişmeler konuşulacak. İran ve Rusya'nın bazı konulara bakış farklılığı olsa dahi iş birliğini sürdürüyor. Türkiye'nin kararlılığı nettir.ABD oradan YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz. Bölge terör örgütünden arındırılıncaya kadar, sınır boylarında yaşayan vatandaşlarımızı ve ülkemiz tehdit altından kurtarılana kadar harekat devam edecektir" dedi.

        ''PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

        Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

        "PKK bir terör örgütüdür. Hem ABD hem de NATO bakımından böyledir. Terör örgütleri isim değiştirerek terör örgütü vasfından kurtulamaz.PKK terör örgütü yaptığı eylemlerle terör örgütü olduğunu dünyaya göstermiştir."

        AK PARTİ-MHP İTTİFAKI

        Bekir Bozdağ, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin oluşturduğu 3 kişilik heyet ile AK Parti heyeti bir araya geldi. Uyum düzenlemeleri ve seçim güvenliği ile ilgili bazı konuları ele aldılar.26 madde üzerinde mutabakat sağlandı, hayırlı olsun. Bunların içinde neler olduğunu ben bugün açıklamayacağım. Bunu çarşamba günü açıklayacaklar.Oy pusulası nasıl olacak, milletvekili dağılımı hangi hususlarda olacak bunların cevabı yasal düzenlemelerle verilecektir.Seçim barajına ilişkin bir değişiklik yok." diye konuştu.

        "TABİBLER BİRLİĞİ SADECE KENDİLERİNİ TEMSİL EDİYOR"

        Bozdağ, "Türk Tabipler Birliğinin yönetim kurulu, vatanını, milletini seven Türk tabiplerini temsil etmemektedir. Onlar sadece kendilerini temsil ediyorlar. Ama bir şekilde seçim sistemiyle oraya seçilebiliyorlar. Son açıklamalar, bu konuda bir neşter açılması zaruretini ortaya koymuştur. Millet de bizden bu konuda adım atmamızı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması üzerine Başbakanımızın bir talimatı olmuştur. Başbakanlıkta bu konuda bir hazırlık devam etmektedir, ancak hazırlık henüz tamamlanmış değildir." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesini yurt içi ve yurt dışındaki terörle mücadele oluşturuyor. Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler Bakanlar Kurulu masasında olacak. Seçim ittifakının da Kurul'da görüşülmesi öngörülüyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki açıklamasında Tabipler Birliği ve Barolar Birliği isimlerinin başında bulunan "Türk" ibaresine ilişkin, "Onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararı, onun oradan süratle çıkartılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Bu konuda karar Bakanlar Kurulu'na aittir, Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar" ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa