Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Canikli'den İdlib operasyonu açıklaması: Terör örgütü PYD’nin Akdeniz’e inmesi engellenecek

        İdlib’de çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasına yönelik operasyonun Türkiye, Rusya ve İran arasındaki mutabakat kapsamında yürütüldüğünü kaydeden Bakan Canikli, operasyonun terör örgütü El Nusra’ya karşı, ılımlı muhalefeti desteklemek amacıyla başlatıldığını vurguladı.

        Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre; Canikli, İdlib’deki operasyon ile başka bir terör örgütü olan PYD’nin Akdeniz’e inmesinin engelleneceğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her an hazır beklediğinin altını çizdi.

        "TSK’NIN HARCAMALARI YÜZDE 69 ARTTI"

        Bölgedeki gelişmeler ve terörle mücadele nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harcamalarının yüzde 69 arttığını ifade eden Canikli, savunma sanayii projelerine ilişkin de bilgi verdi. Canikli, TUSAŞ tarafından üretilen eğitim uçağı HÜRKUŞ’u silahlandırdıklarını anlatarak, yüzde 100 yerlilik oranına yaklaşan HÜRKUŞ’a yurtdışından da talep olduğunu belirtti. Altay tankında yüzde 40 yerlilik oranına ulaşıldığına değinen Canikli, Atak helikopterinde de seri üretime geçileceğini açıkladı. Bakan Canikli, Irak’ta yaklaşık 15 Türk üssü bulunduğunun altını çizerek, Irak’ın yüzde 90 oranında DEAŞ’tan temizlendiğini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa