Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Ayla filmi için flaş karar! Oscar'a aday olamadı

        Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimler Akademisi, Oscar’a aday yabancı film kısa listesi açıklandı. Türkiye’nin Oscar Aday Adayı Ayla, yabancı film dalında Oscar adayı filmler arasında yer almadı. Bunun yanı sıra Almanya’nın yabancı film dalında Oscar adayı Fatih Akın’ın In The Fade filmi, aday filmler arasında yer aldı.

        Ülkelere göre sıralanmış aday filmler:

        Şili, "A Fantastic Woman" yönetmen Sebastián Lelio

        Almanya, "In the Fade," yönetmen Fatih Akın

        Macaristan, "On Body and Soul", yönetmen Ildikó Enyedi

        İsrail, "Foxtrot,"yönetmen Samuel Maoz

        Lübnan, "The Insult", yönetmen Ziad Doueiri

        Rusya, "Loveless,"yönetmen Andrey Zvyagintsev

        Senegal, "Félicité", yönetmen Alain Gomis

        REKLAM

        Güney Afrika, "The Wound",yönetmen John Trengove, yönetmen

        İsveç, "The Square", yönetmen Ruben Östlund.

        2017 yılı Yabancı Dil Filmi adaylıkları iki aşamada belirleniyor. İlk etapta Yabancı Film Dalında Oscar'a Aday 9 film belirleniyor. Sonraki fazda 23 Ocak 2018 Salı günü Oscar'a aday 5 film belli olacak.

        AYLA FİLMİNİN KONUSU

        Ayla filmi, 1950'lerde Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden beyazperdeye taşındı.

        'Ayla' filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının güçlü gönlü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

        Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikayesini perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa