Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezleri arasında yer alan Aydın’da yetiştiriciler saman telaşına düştü. Buğdayların hasat edilmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda yaşanan saman sıkıntısı nedeniyle Aydınlı yetiştiriciler bu yıl kış hazırlıklarına erken başladı.

        Uşak, Afyon ve Denizli çevresinde hasat edilen buğdaylar kamyonlarla Aydın’a nakledilmeye başladı. Aydın’da çiftçinin pamuk ekimine geri dönmesi ile birlikte saman ihtiyacını çevre illerdeki çiftçilerden karşılayan yetiştiriciler depoya girmeden tarladan direk besihaneye getirilen samanın çok daha karlı olduğunu belirttiler.

        Geçen yıl paketi 18 TL’den başlayan saman fiyatının süre geçtikçe fiyatının arttığını ve son olarak 24 liraya kadar yükseldiğini belirten Ahmet Keskin, “Sığır yetiştiriciliğinde saman elzem ihtiyaçlardan biri. Geviş getiren hayvanlar işkembelerinin sağlıklı çalışması için mutlaka saman da tüketmesi gerekiyor. Bu nedenle saman az olduğu dönemlerde fiyatlar yükseliyor. Yetiştiricilerin saman depoya girmeden tarladan saman tedariklerini sağlamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

        Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, şu anda samanın kilosunun yaklaşık 5055 lira civarında alınıp satıldığını belirterek imkanı olan yetiştiricilerin şimdiden ihtiyaçlarını tedarik etmelerini tavsiye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa