Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, şantiye girişinde yatmakta olan köpeğin üzerinden çöp kamyonuyla geçerek ölümüne neden olan personelini işten çıkartıp, hakkında suç duyurusunda bulundu.

        Geçtiğimiz Pazar günü sabah karşı yaşanan olan, Efeler Belediyesine ait Kocagör Mahallesi’ndeki Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde meydana geldi. Kent merkezindeki çöp toplama faaliyetlerini tamamladıktan sonra saat 04.00 gibi şantiyeye dönen M.U. idaresindeki çöp kamyonu, elektrik motorlu ana kapıya yaklaşarak kapının açılmasını bekledi. Kapı açılınca hareket eden çöp kamyonu, girişte uyumakta olan ve şantiyedeki işçiler tarafından sahiplenilip büyütülen 'Karabaş' isimli köpeğin üzerinden geçerek ölümüne neden oldu.

        Hayvanseverler tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntü büyük tepki topladı. Görüntüler hakkında inceleme başlatan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, kısa süre önce kadroya geçen personelin iş akdini feshederek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaptığı yanlışın ardından işinden olan M.U., olayda kasıt olmadığını, şantiyeye girişte yatmakta olan köpeği fark edemediğini savundu.

        “Kamu vicdanının gereğini yaptık”

        Temizlik şantiyesinde yaşanan üzücü olaydan sonra haberdar olan ve gerekli adımları atmaya başladıklarını belirten Başkan Özakcan, ölen köpeğin yavruyken sahiplenilmiş ve 5 yıldır şantiyeye mal olmuş bir canlı olduğunu söyledi. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Özkacan, “Şantiyeye giren kamyon şoförü, içeri girerken önündeki köpeği ezerek içeriye girmiş. Sosyal medyada yayınlanan bu görüntüler, haklı olarak kamuoyunda büyük tepki topladı. Maksatlı olduğunu düşündüğümüz bu olay sonrası, taşeron olarak çalışmaktayken şirkete geçen şoför için toplantı yaptık. Belediye şirketimiz kendisini uyarmak adına hem iş akdini sonlandırdık hem de belediye olarak biz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kamu vicdanının gereğini yerine getirmek ve hayvan haklarının korunması maksadıyla hukuki işlemleri gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa