Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Germencik Belediyesi, aşırı sıcaklarla birlikte ilçe sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

        Ekipler, her gün ilçenin cadde ve sokaklarının yanı sıra, mahallelerde bulunan hayvan damlarını haşerelerin üreme kaynağı olan kanalları ilaçlıyor.

        Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın “Aşırı sıcaklara bağlı olarak artan haşerelere karşı ilçemizin tüm cadde ve sokaklarında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşılan alanları ve evleri, özellikle vatandaşımızın isteği doğrultusunda hareket ederek sağlıklı üretim yapabilmeleri için ilaçlıyoruz. Ayrıca ilçemizde çöp konteynırları ve gübrelik alanlarda kalıcı ilaçlama uygulamalarını ekiplerimiz büyük bir titizlikle yapıyor. Yeşil alanlarda da ilaçlama çalışmalarına devam ediliyor. Bunun dışında ilçede karasinek popülasyonunun azaltılması amacıyla tüm parklara yol kenarlarına, bataklıklara, ev bahçeleri ve damlara, hayvan ahırlarına ilaçlama çalışmaları yapılıyor ”dedi.

        İlaçlamalarla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmenin mücadelesini verdiklerini dile getiren Başkan Akın, halk sağlığı ve üretimde hijyen için gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının bundan sonraki süreçte de aralıksız devam ettirileceği bilgisini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa