Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aşık Mahzuni Şerif'i andı. Ünlü halk ozanının aramızdan ayrılışının 16. yılında dost meclisi kuruldu.

        Usta halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, aramızdan ayrılışının 16. yıldönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni'nin sahneye çıktığı gecede usta sanatçı hem türküleriyle hem de anılarla anıldı.

        Ünlü ozanın "Merdo", "Yuh Yuh", "Nem Kaldı", "Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana" gibi gençyaşlı herkes tarafından bilinen türküleri Ali Mahzuni tarafından seslendirildi. Ali Mahzuni, türkü aralarında ise Aşık Mahzuni'nin hayatından anıları paylaştı. Sanatçının bir başka ünlü halk ozanı Aşık Veysel'le yaşadığı anı ise seyircilerden büyük alkış aldı.

        Şükran GüngörYıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'ndaki geceye katılan seyirciler de ünlü halk ozanının türkülerini hep bir ağızdan seslendirdi. Ali Mahzuni ayrıca seyirciler için Ali Öztunç'un ünlü ozanın hayatını anlattığı ve büyükşehir belediyesi tarafından türkü dostlarına armağan edilen Devri Mahzuni kitabını imzaladı.

        Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz'un katılımlarından dolayı program sonrasında çiçek takdim ettiği Ali Mahzuni, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ederken "Mayıs ayı benim Mahzuni dostlarıyla daha çok bir araya gelme şansı yakaladığım bir ay, tabii ki ayrıca matem ayım. Adıyla müstesna Aydın'ın aydınlık insanlarına ve bu geceyi tertip eden başkan Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Aşık Mahzuni Şerif 17 Kasım 1939'da Kahramanmaraş Afşin’de doğdu ve 17 Mayıs 2002'de Almanya Köln’de aramızdan ayrıldı. Türkiye'nin yetiştirdiği en üretken sanatçılardan olan Aşık Mahzuni’nin 453 plağı, 58 kaseti ve yayımlanmış 8 adet kitabı bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa