Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Slovakya’nın Türkiye’deki fahri konsolosları Kuşadası’nda bir araya geldi. Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda TürkiyeSlovakya ticari ilişkileri de görüşüldü.

        Slovakya Büyükelçiliği tarafından Palm Wings Ephesus Hotel’de düzenlenen Slovakya fahri konsolosları toplantısına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Slovakya İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak, Bursa Fahri Konsolosu Hüseyin Özdilek, İzmir Fahri Konsolosu Selçuk Boroval, Antalya Fahri Konsolosu Şükrü Vural, Kuşadası Fahri Konsolosu Tevfik Bağcı, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve Selçuk Emniyet Müdürü Uğur Er ile Selçuklu ve Kuşadalı iş adamları katıldı.

        Toplantıda konuşan Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Türkiye’de görev yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Kuşadası ve çevresinin Türkiye’nin doğal ve kültürel açıdan en güzel bölgelerinden olduğunu ifade etti. SlovakyaTürkiye ilişkilerinin her geçen gün iyiye gittiğini belirten Turenicova, Slovakların Türkleri kadim dostları olarak gördüklerinin altını çizdi. Büyükelçi Turenicova’nın ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da, Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova’ya nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederek, toplantının TürkSlovak ilişkilerine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Slovakyalı turistleri Kuşadası’nda daha çok görmek istediklerini ifade eden Kayalı, Slovakların da Türkler gibi misafirperver olduklarının altını çizdi. Kuşadası Kaymakamı Aksoy ise toplantıya dahil olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye ve Slovakya arasında sağlam ticari ve dostluk ilişkisi olduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa