Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın Söke ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Priene Antik Kenti'nin kalıcı listeye alınması için yürütülen çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.

        Söke Belediye Meclis Salonundaki toplantıda bir konuşma yapan Priene Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Hakan Mert, Priene'nin UNESCO Dünya Mirası'na girmesi için çalışmaların geçen yıldan beri devam ettiğini söyledi.

        Söke Kaymakam Ali Akça da ilçedeki tüm aktörlerle birlikte bu yolun yürünmesi gerektiğini, Cumhuriyet'in 100. yılında böylesi bir başlangıca imza atmalarının önemli olduğunu belirtti.

        Belediye başkanı Mustafa İberya Arıkan da şunları anlattı:

        "Priene, bulunduğu coğrafyada gerek yapılan ticaret ağlarıyla gerekse bilimsel ve felsefi düşünce geliştirme ortamlarıyla bir kültür havzası içerisinde yer almaktadır. Bakanlığımızla işbirliği protokolünü 2022 yılında imzalayarak bu sürecin başlamasına ve devamında geliştireceğimiz diyalog ve uyumlu çalışmalarda başarılı işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bu çalışma Söke'mizin sosyal ve ekonomik anlamda yaşam kalitesinin gelişmesini sağlayacaktır."

        Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Şehnaz Eraslan ise UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için listenin önemi, adaylık dosyasının nasıl hazırlandığı, alan yönetiminin oluşturulması, yönetim ve ilgili kurulların oluşturmasıyla ilgili sunum yaptı. ​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa