Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kurulması planlanan jeotermal enerji santrali projesine karşı çıkan bir grup, mahkeme tarafından bölgeye gönderilen bilirkişi heyetine tepki gösterdi.

        Koyuncular, Seki, Kızılcaköy, Olukbaşı, Amasya ve Akseki Mahallelerini kapsayan alana kurulması planlanan fakat 4 mahalle muhtarının suç duyurusu sonrası Aydın 2. İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması istemiyle dava açılan proje için mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti bölgeye geldi.

        Heyetin incelemesi sırasında çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grup, çeşitli sloganlar atarak Çamaltı mevkisinde yolu trafiğe kapattı.

        Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, grubu sakin olmaları konusunda uyardı.

        Gazetecilere açıklama yapan Koyuncular Mahalle Muhtarı Kemal Mutaf, jeotermal santralin bölgedeki tarım ürünlerine zarar vereceğini, santral istemediklerini, bu konudaki kararlılıklarını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

        Olaysız sona eren eylem sonrası bilirkişi heyeti, incelemelerini tamamlayarak bölgeden ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa