Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'de şehir içinde yaya ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılan yürüyen merdiven hizmete alındı.

        Hürriyet Caddesi ile Şehit Dursun Acar Caddesi'ni birbirine bağlayan bölgede biri çıkış, diğeri iniş 22'şer metrelik iki yürüyen merdivenin hizmete alınması dolayısıyla tören düzenlendi.

        Vali Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, hizmete giren yürüyen merdivenlerle şehir içindeki yaya ulaşımının daha konforlu hale geleceğini söyledi.

        Artvin'de ve Türkiye'de güzel hizmetler yapıldığını belirten Doğanay, "Birileri istemese de dünyamızı, ülkemizi ve şehrimizi daha iyiye, daha güzele ve daha insanca yaşanabilecek bir yere dönüştürmek için çalışacağız." dedi.

        Caddeler arasında yaya ulaşımını sağlayan merdivenlerin çok dik ve uzun olduğuna dikkati çeken Doğanay, yürüyen merdivenlerin yaya ulaşımında kolaylık sağlayacağını vurguladı.

        Doğanay, Türkiye'de caddeleri, sokakları birbirine bağlayan yürüyen merdiven olan il sayısının çok az olduğunu aktararak, "Artvin'in yapısı gereği burada altyapı ve yerel hizmetler gerçekten zor. Burada yerel yönetim ve merkezi yönetim çok güzel bir birliktelik içinde bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor. İnşallah yürüyen merdivenler bunlarla sınırlı kalmayacak. İhtiyaç duyulan sokaklarımızı da yürüyen merdivenlerle donatacağız." diye konuştu.

        Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bu hizmetlerin vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yapıldığını söyledi.

        Belediye olarak 23 projeyi tamamlayarak hizmete açtıklarını, 18'inin ise yapımına devam edildiğini anlatan Kocatepe, "Hizmete aldığımız projelerin bir çoğunun açılışını yapmadık. Bu projelerin toplu açılışını yapmak için Cumhurbaşkanımızın gelmesini bekliyoruz." dedi.

        Kocatepe, yürüyen merdivenlerin maliyetinin 1 milyon 300 bin lira olduğunu belirterek, "İnşallah Allah bize imkan verir de tüm şehri başından sonuna kadar yürüyen merdivenlerle çıkmak nasip olur. Bu merdivenlerle yaşlılarımızın duasına talibiz. Seçimlik değil geçimlik hizmetler yapıyoruz. İnşallah daha güzel açılışlarda birlikte oluruz." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Vali Doğanay ve Belediye Başkanı Kocatepe kurdele keserek yürüyen merdivenin açılışı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa