Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - İstanbul'da 19-20 Mayıs'taki 2018 makeX Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde "Mavi Gezegen" ismiyle farklı etaplardan oluşan robotik yarışında birincilik alan Ardahanlı öğrenciler, valilikçe ödüllendirildi.

        Vali Mehmet Emin Bilmez, yarışmada takım halinde birinci olan 6. sınıf öğrencileri Nuri Katar, Asım Efe Gürel, Hayriye Tuana Açıkyıldız, Ayşenur Uslu'yu makamında kabul etti.

        Bilmez, burada yaptığı konuşmada, 46 takım arasında birincilik elde etmenin Ardahan için son derece önemli olduğunu belirterek, bunun diğer çocuklar için de örnek teşkil edeceğini bildirdi.

        Ardahanlı öğrencilerin birçok başarıya imza atabileceğini dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:

        "Bu bölgenin insanı Türkiye ortalamasının biraz daha üzerinde zeki. Bu çocukların, eğer iyi motive edilirse, iyi rehberlik edilirse ciddi icatlara imza atabileceğine inanıyoruz. Bu çalışma hem ilimize hem ülkemize hem de insanlığa ciddi katkı sunabilir. Temel bilimlerde bu başarılara hasrettik, onu bize yaşatanlara minnettarız."

        Bilmez, çalışmaları hakkında bilgi aldığı öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa