Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Arda Turan'ın Beşiktaş transferi! Meydan okuma zamanı - Futbol Haberleri
        • 1

          Habertürk Spor Meclisi'nde, Meriç Müldür’ün gündeme taşıdığı ‘Arda Turan - Beşiktaş’ flörtü konuşuldu. Ayrıca Süper Lig’in ilk yarısının röntgeni çekildi! Arda Turan'ın Beşiktaş'a transferi konusunda en dikkat çekici yorum Meriç Müldür'den geldi: Meydan okuma zamanı... İşte öne çıkan görüşler:

        • 2

          MERİÇ MÜLDÜR: BU ÜLKE ARDA'YI SEVİYOR, ARDA DA BU ÜLKEYİ

          Atletico’da esmiş, Barcelona’da forma giymiş kaç futbolcumuz var da Arda’yı tartışalım? Tabii ki başarılı olur. Fatih Terim yeni görevi için nasıl “Meydan okumaya geldim” diyorsa Arda’nın da meydan okuma zamanı geldi. Bunun için de Beşiktaş doğru adres. Bilal Meşe ile olan kavgasında, bazı demeçlerinde hatalar yaptı ama hatasını bence o da anladı.

        • 3

          Bu ülke Arda’yı seviyor, Arda’da bu ülkeyi. Özünde iyi insan olduğunu da biliyoruz, özü sözü bir adam olduğunu da... Bir yanlış yaptı diye müebbet hapse mahkum edecek halimiz yok. En azından benim açımdan durum böyle. Ancak Arda da kendisini iyi ifade eden bir açıklamayla kendini herkese yeniden sevdirmeli.

        • 4

          DERBİLER BELİRLEYİCİ OLMAYACAK GİBİ

          Tadına doyum olmaz maçlar izledik. Kaliteli bir ligimiz olduğu konusunda herkes hemfikir. Geçmiş sezonların aksine bu yıl, derbiler şampiyonlukta çok da belirleyici olmayacak sanki. Anadolu kulüplerinde canlanma var. Pasta büyüdü, paralar arttı, iştahları kabardı herhalde! Fenerbahçe futbol olarak rakiplerinden biraz geri kalsa da yarışta geri kalmadı.

        • 5

          Trabzon sezon başı kayıplarını yaşamasa bugün en önemli adaylardandı. Şampiyonluğa aday takımların sayısı arttıkça Başakşehir’in de şansı artıyor gibi. Beni hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş’ın olağanüstü puan kaybı oldu. Bu kadronun 21 kayıp puanı olması, liderin 6 puan gerisinde bulunması şaşırtıcı!

        • 6

          SELÇUK TEPELİ: GÜNEŞ İLE TEKRAR BAHARI YAŞAYABİLİR

          Galatasaray’ın Terim ve Arda’yı tek amaç uğrunda birleştirebilmesi gerekirdi. Geçen hafta Sarı-Kırmızılılar’a gereken yüksek motivasyonun bu ihtimalde olduğunu söylemiştim.

        • 7

          Galatasaray, Terim ve Arda; eski günlerdeki gibi özellikle Avrupa seviyesinde çıkış yakalaması gereken bir üçlü olarak birleşip çok daha güçlü olabilirdi. Ama anlaşılan Arda ve Beşiktaş başka bir hikâye yazmanın peşinde. Arda, hakkındaki hemen tüm eleştirilere katılmakla birlikte Galatasaray, Atletico Madrid ve Barcelona’da top koşturmuş; müthiş performanslara imza atmış bir futbolcu.

        • 8

          Galatasaray’ın en eksik olduğu mevkilerde oynayabilir, en eksik olduğu “yerli futbolcu” şuurunu eldeki yetenekli ama “naif yabancı”lara hissettirebilirdi. Ama Beşiktaş’ta da iyi bir performans sergileyebilir, futbolcuları baştan yaratmak konusunda yeteneği teyit edilmiş Şenol Güneş ile futbolunda tekrar baharı yaşayabilir.

        • 9

          DAHA İYİ YERLİ OYUNCULAR DA ÇIKACAK

          Süper Lig’in ilk yarısında takımların büyük çoğunluğunun ve rekabetin her hafta daha iyiye gittiğini gördük. Bu durumu yabancı sayısının serbest bırakılmasına borçluyuz. Bu konuda biraz sabredilirse, gelişen rekabet içinde daha iyi yerli oyuncular çıkmaya başladığını da göreceğiz.

        • 10

          HALİL ÖZER: ONUN DA BEŞİKTAŞ'A İHTİYACI VAR

          Beşiktaş, Arda için hayatının çok önemli bir fırsatı. Eğer gerçekleşirse bu fırsatı iyi kullanmalı. Şu anda zaten herkes için antipatik. Çok büyük hatalar yaptı. Sırtını dayayabileceği Beşiktaş gibi bir güce ihtiyacı var. Arda adına ‘inşallah olur’ diyorum. Yoksa kaybolup gidecek.

        • 11

          BAŞAKŞEHİR'İN ŞANSI YÜKSEK

          Şu anda ligin görüntüsü sürpriz değil. Başakşehir hakkı olan yerde. Bence şampiyon olmaları yüksek ihtimal... Beni en çok Beşiktaş’ın lig görüntüsü rahatsız etti. Fenerbahçe o kadar kötü maça ve teknik direktör hatalarına rağmen iyi yerde. Galatasaray ise bu sene Başakşehir’i en çok zorlayacak takım olur. İlk yarının en oyuncuları ise bence Gomis ile Burak Yılmaz.

        • 12

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: ARDA ALIR PARASINI OTURUR!

          Arda Turan’ı tüm eleştirilerden muaf tutması gerekiyormuşçasına söylenen ve sakız gibi çiğnenen "yurtdışındaki en önemli değerimiz" safsatasını bitirmesi açısından iyi olur. ‘Duruş’, ‘Efendi’, ‘Hakkı-Şeref’ gibi sıfatları çok seven Beşiktaş içinse kendi içinde ciddi tartışmalara gebe olması gereken bir anlaşma. Arda Turan açısından ise oldukça güzel... Kendisi için önemli bir fırsat. Şimdi alır parasını oturur!

        • 13

          2. YARI MÜTHİŞ BİR YARIŞ OLUR

          Lig 12. haftadaki ‘Azizsilin’ ile ve 16. hafta sonundaki ‘4. Terim Dönemi’ ile yani başladı. İlk devrenin şampiyonu Başakşehir. 2. yarı müthiş bir yarış bizi bekliyor.

        • 14

          İBRAHİM YILDIZ: BEŞİKTAŞ'A OYNAYAMAZ

          Bu sezon Barcelona’da forma şansı bulamayan Arda şimdi takım arıyor. Avrupa’da hiçbir takımın istemediği Arda’yı Türkiye’ye pazarlama girişimi var. Beşiktaş, Arda’yı parasız almak istiyor. Maç eksiği olan Arda’nın Beşiktaş’ın sistemine uymayacağı ortada.

        • 15

          Şenol Güneş’in isteyeceğini sanmıyorum. Fatih Terim, yine “bir babalık gösterirse” Arda, Galatasaray’a gelir. Oynar mı, bilinmez. İspanya’daki tatil günlerini iyi geçiren Arda’nın neden bu hale geldiği iyi irdelenmeli. Önce Arda ne yaptığını, neden kulübeye dahi alınmadığını anlayabilirse yeniden top oynayabilir. Kendine de futbola borçlu olduğunu unutmamalı. Bulunduğu magazin çevresinden, futbol çemberine dönmesi gerekiyor.

        • 16

          GALATASARAY, TERİM İLE 1 ADIM ÖNDE

          Geçen yıllara göre daha zor bir lig izliyoruz. Anadolu takımları yetenekli yabancıları ile büyük paralarla kurulan İstanbul dörtlüsüne kafa tutuyorlar. Şampiyonluk yarışında 4-5 takımın olması bu çekişmenin en güzel örneği. Galatasaray, Fatih Terim’le bir adım önde. Fenerbahçe’nin en büyük sorunu “güvensizlik”... Aykut Kocaman ne kendisine ne de futbolculara güvenmiyor. Beşiktaş bir düşüş trendine girdi. Takviye şart. Başakşehir iyi bir ekip. Tek eksikleri yaşlı oyuncuları çok. Uzun maratonu ne kadar sürdürürler soru işareti.

        • 17

          FAİK ÇETİNER: KARTAL’A GELECEĞİNE İHTİMAL VERMİYORUM

          Arda Turan’ın değil Beşiktaş’ta, Türkiye’de herhangi bir takımda futbol oynayacağına ihtimal vermiyorum. Bu yüzden de bu konuda fazlaca yorum yapmayacağım. Ha jübile planları için girmişse onu bilemem.

        • 18

          İKİNCİ DEVRE TARİHE GEÇEBİLİR

          Son yıllarda ligde zirvede ilk yarı sonunda böyle bir tablo görülmedi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon her futbolseveri yanıltıcı sürpriz sonuçlar aldılar. Beşiktaş bir içeri, bir dışarı derken abandone oldu. Kayseri ve Göztepe ise bu müthiş çıkışını kendi taraftarları bile beklemiyordu. Ligin en istikrarlı takımı Medipol Başakşehir. O da zaten hak ettiği yerde. Lig tarihine geçecek bir ikinci yarı yaşayabiliriz.

        • 19

          ATİLLA TÜRKER: ARDA TURAN BEŞİKTAŞ'A HEYECAN GETİRİR

          Gelişmeler çok net şunu gösteriyor: Arda er ya da geç Beşiktaş’a gelecek. Gerek Arda’nın müthiş kalitesi, gerekse Beşiktaş’ın durumu ve sağlam ikili ilişkiler, bu sonucu doğuruyor. Peki faydalı olur mu?

        • 20

          Elbette ki olur. Arda her zaman Arda’dır. Yeter ki kafasını biraz düzeltsin. Toparlansın. Ülkesinde dost ortamında inanılmaz işlere imza atar. Beşiktaş’a ve ülke futboluna ayrı bir heyecan getirir. Geldiğinde ne mi olur! Ülke futboluna tatlı bir şekilde meydan okumak olur.

        • 21

          CAMBAZ MENAJERLERE DİKKAT

          Ligin ikinci yarısında inanılmaz bir mücadeleye tanık olacağımızı söylemeye gerek yok. Ama şunu söylemeye gerek var. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan transfer sürecinde gerekli titizlik ve ciddiyet gösterilsin. Cambaz menajerlere dikkat edilsin. Hiç kimse kazık yemesin. Hiç kimse kazığa ortak olmasın. Yanlış transferler yapılmasın. Paralar boşa harcanmasın. Ülkemiz futboluna yakışacak isimler alınsın.

        • 22

          BÜLENT YAVUZ: ARDA TURAN BEŞİKTAŞ'A OLMAZ

          40 yıllık kani, olur mu yani? Kimse kusura bakmasın. Arda, Beşiktaş’a olmaz. Galatasaray’da efsane olmuş bir yıldız, Sarı-Kırmızı formayı çıkarıp Siyah-Beyaz forma giyer mi? Giyer ama ya sonra neler olur! Daha önce çıkaranlar bin pişman olmadılar mı? Ne İsa’ya yarandılar ne de Musa’ya.

        • 23

          Beşiktaş Başkanı Fikret Orman “Gündemimizde Arda yok” diyor. Lakin gelişmeler öyle göstermiyor. “Ateş olmayan yerden duman tütmezmiş” diye söylenen sözü de hatırlatmak isterim bu durumda. Arda Turan sevdiğim kaliteli bir oyuncu. Başarılı olmasını çok isterim. Beşiktaş’a gidecekse Fatih Hoca’ya meydan okumayı bıraksın. Oynayacağı futbolla “Hodri meydan, ben buradayım” desin. Arda uzun zamandır oynamıyor, bu da kendisi için handikap.

        • 24

          İLK YARI 10 NUMARA GEÇTİ

          Ligin ilk yarısı mükemmel geçti. Tek kelimeyle 10 numara. Hayal kırıkları yok muydu? 12 teknik direktör yer değiştirdi. Bazı futbolcular yerlerde süründü. Kurtarıcı diye alınan birçok oyuncu hayalet gibiydiler. Buna karşın fark yaratan futbolcular adeta göz kamaştırdı. Unutmadan; ligin kalitesi yabancı futbolcular sayesinde arttı. Demek ki TFF, yabancı kuralını doğru uygulamış.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa