Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Emirgan'daki bir eğlence mekanında futbocu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan tartışma sonrası açılan davanın son duruşması bugün görüldü.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ınhaberine göre; Futbolcu Arda Turan ve şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavga ile ilgili açılan davada, Arda Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçlarından ceza verildi. Cinsel tacizden beraat etti.Arda Turan, yaralama, silahla ateş etme ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Berkay Şahin'e ise hakaretten ceza verilmedi.

BERKAY DAKİKALAR ÖNCE KORUMA ORDUSUYLA ADLİYEYE GELDİ

Ünlü popçu Berkay erken saatlerde Çağlayan Adliyesi'ne giriş yaptı. Gazetecilerin Arda Turan'ın kendisinden özür dileyip dilemediğini sormaları üzerine ünlü popçu, "Biz ilk günden beri bu özrü bekliyoruz" yanıtını verdi.

Read more!

ARDA TURAN'IN 'CİNSEL SALDIRI' SUÇUNDAN YARGILANMASI TALEP EDİLDİ

2. Sayfa programının haberine göre; Arda Turan'ın 'cinsel saldırı' suçundan yargılanması talep edildi. Arda Turan'ın avukatı "Yer dar ve kalabalık, yanlışlıkla çarpmış ve özür dilemiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Arda Turan'ın hastaneye giderken taşıdığı silah ruhsatsız çıktı.

BERKAY: ARDA TURAN'IN ALDIĞI 3 YILLIK CEZA BENİM İÇİN YETERLİ DEĞİL

Kararın ardından Berkay adliye çıkışında şu açıklamaları yaptı:

- Arda Turan'ın cinsel taciz suçundan beraat etmesine itiraz edilecek.

- Bu aldığı cezalar bana yeterli gelmedi. Ben bir üst mahkemeye avukatlarımla beraber başvuracağım.

"BANA 'YENGENİN ARKASI DÖNÜKTÜ, TANIMADIM' DEDİ"

- Arda Turan bana, 'Yengenin arkası dönüktü, tanımadım' dedi.

- Arda Turan bizden özür dilesin. İtiraz edeceğim. Özür dileseydi bu dava buralara kadar asla gelmezdi.

BERKAY: İTİRAZ YOLUMUZ AÇIK

Ünlü popçu daha sonra şu yazılı açıklamayı yaptı:

Öncelikle belirtmek istediğim bahse konu davada Sanık Arda Turan bana ve eşime karşı işlemiş olduğu, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Ruhsatsız Silah Taşımak ve Cinsel Taciz suçlarından yani 4 adet suçtan yargılanmış olup dosya kesinleşmemiştir itiraz yolumuz açık olup tüm yasal haklarımızı kullanacağız.

Sanık Arda Turan bu suçların 3’nden hapis cezası almış, sadece eşime yönelik cinsel taciz suçundan yerel mahkemede beraat etmiştir. Beraat etme gerekçesi ise asla suçun oluşmaması değil delil yetersizliğidir, bir başka anlamı eşimin kulağına söylediği sözün bir başkası tarafından duyulmaması ve bu konuda herhangi bir kamera kaydının bulunmamasıdır.

Verilen bu sonuç cezalarda hem bizim yönümüzden hem de sanık Arda Turan tarafından kesin olmayan itiraza tabi kararlardır.

Bu sebeple; 3 suçtan ceza almış ve delil yetersizliği nedeni ile sadece şimdilik beraat etmiş bu şahsiyetin yavuz hırsız ev sahibini bastırır döngüsüyle sevinç çığlıkları atarak beraat ettim demesi tarafımdan anlaşılamamıştır.

Asıl olantabii ki ALLAH’ın adaletidir, ancak Türk Adaleti’nin de vermiş olduğu karara saygımız sonsuzdur…

BERKAY: SONU ÖLÜM OLSA VAZGEÇEN ŞEREFSİZDİR

Şahin,Instagram hesabından da "Ben çok güvendiğim Türk adalet sistemine son kez sığınacağım. İki yıl sekiz ay ceza almış bir suçlu... Gerekeni alana kadar da durmayacağım ve bedeli her ne olursa ödeyeceğim. Aksi takdirde silahla hastane basanlar, ruhsatsız silah taşıyanlar, kahpece arkadan saldırıp burun kıranlar ve hastanede bağıra çağıra, 'Ben A.T bana bu ülkede hiçbir şey olmaz' diyenler bitmeyecektir! Çoğalacaktır... Sonu ölüm olsa vazgeçen şerefsizdir!" ifadelerini kullanarak bir video yayınladı.

Read more!

ARDA TURAN: BAŞIMI KENDİ HUZURUNDAN BAŞKA BİR YERDE EĞDİRMEYEN ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN

Arda Turan da dava sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. İşte Arda Turan'ın Instagram hesabından paylaştığı o mesaj:

Kamuoyuna açıklama...

Tüm kamuoyunun malumu olan ve yargılanması devam eden dava bugün neticelendi. Öncelikle; yaşanan olaylarda üstüme atılan çirkin "sözlü taciz" iftirasını temizlemek niyetiyle o anda yaptığım anlık hatalardan dolayı; ailemden, kulübümden, dostlarımdan ve en önemlisi beni bugüne kadar örnek almış bütün genç kardeşlerimden tekrar özür dilerim. Bunu en samimi duygularımla söylüyorum. Bununla birlikte, bu aşamada bazı açıklamalar yapmanın da zorunluluğunu duyuyorum.

Bilinmesini isterim ki; insanoğlunun karşılaşacağı en zor durumlardan birinin bir iftira karşısında, hem de böylesi ağır ve çirkin bir iftira karşısında haklılığını savunmaya çalışmakolduğunu tecrübe ettim. Adınıza ve ailenize iftira atarak çamur bulaştırmaktan başka bir şey düşünmeyenler karşısında gerçeği haykırmanın bazen yerli ve ikna edici olamayabileceğiniyaşayarak gördüm. İlk gün ne söylediysem, bugün de aynısını söylemekle birlikte, bugün Türk adaleti de ilk gün söylediğimi, yaptığı yargılama ve verdiği hükümle bir kez daha tescil edilmiş oldu. Ben, konuşulması bile beni rahatsız eden bu yargılama konusu "sözlü taciz" suçunu işlemedim. İşlemem de mümkün değildir!

Bugün itibariyle tüm kamuoyunu; bu iddiaların ortaya atıldığı günlerde söylenenleri, yapılan sözde haberleri ve mahkemeye dahi saygı duymayarak kendilerine uzatılan her mikrofonda devam eden yargılamayı etkilemeye yönelik beyanları verenleri hatırlamaya; bu olayı adeta kendilerini öne çıkarıcı bir reklam malzemesi olarak kullananların kimler olduğunu düşünmeye davet ediyorum. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi.

O dönemde bana bu iftirayı atanlara çanak tutanları, buna içten içe sevinenleri ve hatta dostundan şüphe edenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Kendi vicdanlarında kendilerine karşı dileyecekleri özür, umarım ki bundan sonraki yaşamları için onurlu bir başlangıcın ilk adımı olur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen söylemek isterim ki; ben yine de insanlara, güzele ve iyiye olan inancımı hiç kaybetmedim. Bu olaylardan kendi adıma da dersler çıkardığım muhakkaktır.

Bundan hareketle; çok çalışıp, mesleğimi en iyi şekilde yapıp her zaman yanımda olan ailemi, sevgilimi eşimi, kulübümü ve dostlarımı gururlandırmak en büyük amacım olacaktır.

Son olarak söylemek istediğim şey; bu olayın manşeti; üzerime atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından BERAAT ettiğimdir. Başımı; kendi huzurundan başka bir yerde eğdirmeyen Allah'a şükürler olsun.

ASLIHAN DOĞAN TURAN'DAN DAVA SONRASI DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan da, eşinin cinsel taciz suçundan beraat etmesi kararının ardından sosyal medya hesabından, ":)" paylaşımını yaptı.

ÖZLEM ADA ŞAHİN: KULAĞIMA MALUM CÜMLELERİ SÖYLEYEBİLECEK KADAR CÜRETKAR...

Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan'ın açıklamasının ardından Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin'den de dikkat çekici bir açıklama geldi:

Öncelikle benim yaşadığım olay açıkça, bir süredir ülke gündemini etkileyen ve her konumda yüzlerce insanın lanetlediği kadına şiddet olaylarının bir başka görünümüdür, kaynağıdır, bu algının temelidir. Bir kadının özgürce taciz edilmeden bir birey olarak hayatını sürdürebilmesinin önündeki en büyük engel; bugün verilen karar ve benzeri kararlardır.

Malum şahıs sevinç nidalarıyla duyurduğu gibi böyle bir suç işlemediği için beraat etmemiştir, sadece yeterli delil Bulunamadığı için beraat etmiştir. Hukuksuzluklarla dolu bu kararın gerekçesi ise ortam karanlık olduğu için ve kimse duymadığı için tacizin ispatlanamamasıdır. Bir kadın akşam bir sokakta, arkadaşıyla bir mekanda, sinemada, toplu taşımada kimse duymadan kimse görmeden tacize uğrayabilir demenin başka bir şeklidir bence bu karar.

Bu şahıs, eşimle birlikte olduğum bir mekanda kulağıma malum cümleleri söyleyebilecek kadar cüretkar ve bunun ortaya çıkmayacağından, çıksa dahi gerekli cezayı almayacağından emindir. Açıkça hem toplumun erkek olarak ona verdiğini hem de maddi gücünün ona sağladığını düşündüğü tüm imkanların arkasına sığınmış ve üzülerek gördük ki, ne yazık ki amacına da ulaşmıştır. Dikkat çekmek isterim ki yalnızca beraat kararını herkese duyuran bu tanınmış kişi 3 adet suçtan 2 yıl 8 ay ceza almıştır.

Bakın bu adam bir suçludur. Nitekim bu cezanın verilmesinin sebebi olan, eşim Berkay’la bu şahsın tüm basına yansımış ve daha öncesinden hiçbir neden bulunmamışken dahil olduğu kavganın esas sebebi de Beraat ettim dediği olaydır. Bu ve benzeri olayları yaşayan, yaşamak zorunda bırakılan, yaşama ihtimali olan tüm kadınlar adına ve bu şahsı örnek alarak büyüyeceğinden korku duyduğum çocuklar adına, bu düşünceyi yıkmak için davamın arkasında duracağımı ve peşini bırakmayacağımı bildiririm. İtirazlarımız sonucunda karar hukuken değişmese dahi, vicdanen onun ve tüm destekçilerinin yakasını bırakmamasını temenni ediyorum.

ASLIHAN DOĞAN TURAN: HİÇBİR 3. ŞAHIS AİLEME ZARAR VEREMEZ

Arda Turan ve Berkay, Emirgan’daki bir mekânda Özlem Ada Şahin'e söylediği iddia edilen sözler sebebiyle kavga etmişti. Olayın ardından Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaşanmışlıklarıyla her daim olgunlaşmış bir insan, yetiştirilme şeklinden ötürü aile kavramının ne olduğunu iyi bilen bir evlat, tahmin edilenden çok daha güçlü bir kadın ve en önemlisi bir anne adayı olarak yazıyorum.

İlişkimin ilk gününden evliliğimin bugününe kadar ne kadar saçmalık varsa önüme sunuldu. Farklı amaçlara hizmet eden, beni sosyal platformda eleştirmeyi kendinde hak gören, ve maalesef mutsuzlukla beslenen hazımsız insanlarla karşılaştım.

Sabrım bir çok kez denense de bugüne dek kimseye istediğini vermedim. Bugün de vermeyeceğim. Allah'ın izniyle oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir 3. şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim. Saygılar...

ECE ÜNER ALKIŞ TOPLADI

Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner, kararla ilgili haberi anlatırken "Arda Turan bizim yerimize manşet atmış, biz de onun yerine gol atalım" dedikten sonra "Birisinin karısını taciz etmesek de laf atabilir, kocasının burnunu kırabilir, hastaneye ruhsatsız silahla girip sıkabilir ve neredeyse hiçbir ceza almayabiliriz. Zaten ceza almayacağımızı bildiğimiz için bunları yaparız. Öyle mi?" ifadeleriyle haberi anlattı. Ece Üner'in bu sözleri sosyal medyada alkış topladı.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ