Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Antalya Piyano Festivali "Memleketim" şarksıyla açılışı yaptı

        Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1 Kasım’da ‘Piyano Flamenko’ dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Manolo Carrasco’yu ağırladı. Carrasco’ya konser boyunca 6 flamenko dansçısı ve 7 müzisyen eşlik etti.

        Festivalin açılış konserinde Manolo Carrasco’ya “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşlik etti.

        Menderes, “Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden biri müziktir. Antalya Türk kültürünü dünyaya tanıtma misyonu olan bir şehir olarak, müzik alanında bir misyona sahip diye düşünüyorum. Piyano festivalimiz de bize bu yolda yol açan ve ilham veren bir gelenek haline gelmiştir. Antalya’yı müzik şehri ve müziğin başkenti yapmak için ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

        REKLAM

        Antalya Piyano Festivali’nde bu yıl, Manolo Carrasco, Stephane Blet, Cem Esen, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Gülher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Festivalin sanat yönetmenliğini ise orkestra şefi Gürer Aykal, Leonard Slatkin ve Hakan Şensoy üstleniyor.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen müzik festivali, bir kez daha klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok müzisyeni müzikseverlerle buluşturacak. Festivalde, 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa