Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya’nın Elmalı ilçesinde 3 saat içerisinde etkili olan sağanak yağmur, nohut tarlalarını vurdu. Şiddetli yağmur sonrası nohut ekili araziler çamur deryasına döndü. Vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntüler ise gelen selin şiddetini gösterdi.

        Antalya’nın Elmalı ilçesi Özdemir Mahallesi ve çevresinde 3 gündür etkili olan sağanak yağmur yayla çiftçisini vurdu. İlçede ekili olan nohut tarlaları dün 3 saat içerisinde şiddetini arttırarak etkili olan sağanak yağmurdan kötü etkilendi. Şiddetli yağmurun getirdiği sel sularının taşıdığı toprak yığınları ile nohut tarlaları adeta çamur deryasına döndü. Şiddetli yağmurun ardından mahallede bulunan Gilevgi deresi olarak bilinen dere taştı. Dağlardan kopuk gelen parçalar ile önüne aldığını sürükleyen sel sularının akıntısının hızı ve şiddeti ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde çiftçilerin bağırarak, “Kaçın, kaçın çok büyük geliyor. Bu selin daha önü. Allah afetten korusun. İnşallah bunun devamı gelmez. Allah yardımcımız olsun” diyerek yalvardıkları görüldü.

        Mahallede çiftçilik yapan İbrahim Yıldırım ise, “Mahallede bulunan nohut alanlarının yüzde 35 kesimi zarar gördü. Allah bundan daha beterinden korusun. Zararımız çok. Araziler çamur deryasına döndü. 4 saatte yağan yağmur bu hale getirdi. Dağlardan kopuk gelen sel suları önüne ne aldı ise sürükledi” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa