Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kemer’e 4 yılda yaptığı 204 milyon 476 bin TL’lik yatırımla turistik ilçenin alt yapı sorunlarını çözdü.

        Büyükşehir Yasası ile ilçelerin biriken alt yapı sorunlarını çözmek için düğmeye basan ASAT, Kemer’de önemli yatırımlar gerçekleştirdi. ASAT, Kemer’de yıllardır içme suyu sorunu çeken merkeze uzak mahalleleri suya kavuşturdu. İlçeye 7 milyon 463 bin TL yatırım bedelle 71 kilometrelik içme suyu hattı döşendi. Bu kapsamda, Kemer Merkez, Ovacık, Çıralı, Kiriş, Tekirova, Beldibi içme suyu inşaatı yapım işiyle 12 mahalleyi kapsayan dev bir içme suyu projesi hayata geçirildi.

        Kanalizasyon ve Arıtma

        ‘Temiz şehir temiz yaşam’ sloganıyla çalışmalarını başlatan ASAT, Kemer’in geleceğini de koruyor. Alt yapı yatırımları kapsamında ilçeye 3 milyon yatırım bedelle 6 bin 500 metre kanalizasyon hattı döşendi. Böylelikle merkez ve kırsal mahallelerin alt yapı sorunlarına kalıcı çözüm getirildi. Kemer’de ki turizm caddelerinin yağmur suyu sorunu inşa edilen drenaj kanalları ile çözüm buldu.

        Çevre hassasiyeti göz önünde

        Çalışmalarında çevre hassasiyetini hep göz önünde bulunduran ASAT, 150 milyon TL bütçeli Kemer İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ilçeye kazandırmak için çalışma başlattı. ASAT, bölgedeki diğer mevcut arıtma tesislerini de rehabilite etti. Yaklaşık 18 milyon TL bütçeyle arıtma tesislerinin kapasite artırımı ve modernizasyonu sağlandı. 4 yılda Kemer’in içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtması için yaklaşık 205 milyon lira yatırım yapan ASAT, Kemer’in ve bölge turizminin geleceğini kurtardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa