Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Alanya’daki Halk Plajları ve Tesislerin Mavi Bayrakları dağıttı.

        TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı 2018 Yılı yaz sezonu ilk denetim programı gerçekleştirildi. TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alanya Şubesi ve Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı (Ananas Otel önü) ve Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı olmak üzere 6 adet mavi bayraklı halk plajının denetimleri gerçekleştirildi.

        Mavi bayraklı plajlar önemli kriterlere sahiptir

        Denetimleri sürdüren kurumlardan yapılan ortak açıklamada mavi bayrakla ilgili çok önemli kriterlerin bulunduğu söylendi.

        Açıklamada “Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulmakta, su sporları ile yüzme alanı ayrılmakta, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanmaktadır. Kriterler güncel gelişmeler doğrultusunda yenilenmekte ve geliştirilmektedir. Bu yılki ana vurgu ise ‘sürdürülebilirlik programı’ olmuştur ve bu kapsamda önümüzdeki yıllarda kriterler yenilenecektir” denildi.

        2018 Yılı denetimleri Okurcalar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Delphin Deluxe Resort Hotel de yapılan kontrollerle tamamlandı. Kriterlere tam uyumlu olarak faaliyet gösteren işletmeye “Mavi Bayrak Ödülü” Türçev Antalya Bölge Koordinatörü Lokman Atasoy ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa