Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin yeni dönem başkanı oldu.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği 3'üncü Toplantısı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde gerçekleşti.

        Toplantıda, Rektör Prof. Dr. Özden, Birliğin yeni dönem başkanı olarak seçildi.

        Özden, bu kapsamda Birlik üyeleri Özbekistan Devlet Kültür ve Sanat Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Eldor Shermanov, Kırgız Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Tumonbaı Koldoshov, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Nızamı Asadov, üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Özden'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

        Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özden, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

        Özden, deftere, "Büyük Önder, müzik ve sanat alanında gösterdiğin yol ve amaç doğrultusunda akademisyen ve sanatçılar olarak gururla yürüyoruz. Türk müziğine olan sevgi ve muhabbetiniz bize hep ilham verdi. Yarınlara sanatın aydınlatıcı yoluyla ilerliyoruz. Şahsım ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi adına şükranla." mesajını yazdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa