Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesince düzenlenen "Yüz Yüze" söyleşilerin ikincisi gerçekleştirildi.

        Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, söyleşinin konukları TÜGİAD Başekonomisti Doç. Dr. Mehmet Levent Yılmaz ile TÜGİAD Politika Danışmanı ve Gazeteci Metehan Demir oldu.

        TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aykut Çakmaklı, açılış konuşmasında, "Yıl boyunca devam etmesini planladığımız söyleşilerimizde ekonomiden siyasete, iş dünyasından eğitime ve kültürden sağlığa kadar çeşitli alanlarda engin tecrübelere sahip kimseleri konuk ederek, tecrübelerinden yararlanmanın imkanlarını araştıracağız. Yüz Yüze söyleşilerinin bizlere çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

        Yılmaz da konuşmasında, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimden sonra ekonomide sıkılaştırma politikalarının artacağını düşündüğünü söyledi.

        Ekonomi yönetiminin temel hedefinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Yılmaz, "Enflasyonla mücadele kapsamında talebi düşürmek için çeşitli önlemler alınacak. Enflasyonun baz etkisiyle haziran ayında düşmeye başlayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Yılmaz, ekonomi yönetiminin seçimden sonra vergi tarafında da adımlar atmasını, vergi denetiminin artmasını beklediğinin altını çizerek, yabancı yatırımcıların, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başkanlığında yürütülen programa inandığını belirtti.

        Demir ise yaklaşan yerel seçimler ile iç ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Herkesin yerel seçimlere odaklandığına dikkati çeken Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretinin çok olumlu olduğunu, bu ziyaretin bir siyasi sonuç ve ekonomik açıdan pragmatik yansıma yaratacağını ifade etti.

        Programın ardından Çakmaklı, Yılmaz ve Demir'e katkılarından dolayı plaket takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa